Çilekli Yaz Düşü (hafifçe Ve Lezzetli Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
Not EkleTarifi Yazdır
Çilekli Yaz Düşü (hafifçe Ve Lezzetli Bir Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebisi için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağından 1 parmak az toz şeker
- 2 dolu tatlı kaşığı nişasta (Çok doruklu olmasın)
- 3 buçuk su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 dolu yemek kaşığı labne
- 1 paket kedidili bisküvi (1 poşetini kullandım)
- 1 kase küçük doğranmış çilek kiraz karışık
- Damla çikolata (Sevdiğiniz miktarda)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket tek içimlik nescafe
- Kakao
- 5-6 tane çilek
- 1-2 çilekli küp gofret (Yapraklarına ayırdım)
- Fındık içi
- Beyaz çikolata (Dekor yapmak için kullandım lakin kaide değil tabi ki)
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir tencereye yumurta toz şeker un ve nişastayı alalım üzerine azar azar sütünü ekleyip bir yandanda karıştıralım tortu kalmasın ocağa alıp, orta ateşte devamlı karıştırarak topaklanmadan pişirelim.
- Kıvam alıp fokurdamaya başlayınca 2 dk daha pişirip ocaktan alalım kabuklanmasını önlemek için birkaç dk çırpalım hem birinci sıcağını atsın.
- Ardından vanilya ve teremyağı ekleyip yeterlice karıştıralım yağ kalıntısı kalmasın son olarak labne ekleyip karıştıralım bu türlü de bir 2-3 dk çırpalım bir kenarı alalım ılık süt ve kahveyi karıştıralım bir tabağa alalım.
- Çekirdeği çıkarılmış kirazı ve çileği ufak doğrayalım kedi lisanlarını elimizle kıralım kedi lisanlarını kahveli süte 2 saniye kadar batırıp, kupların içine yerleştirelim üzerine muhallebiden biraz yayalım.
- Bolca meyve ve damla çikolata serpelim akabinde bir kat daha kedi lisanını kahveli sütle ıslatıp, yerleştirelim. Üzerine muhallebiden biraz yayalım ve üstünü ıslatılmış kaşık ardıyla düzeltelim.
- Hepsini bu türlü hazırladıktan daha sonra oda ısısına gelince buzdolabında biraz dinlendirelim toparlasın.
- Üzerlerine yarısının kakao serptim çilek, katlarından ayırdığım gofret yaprağı, fındık kırığı ve kendi hazırladığım dekor çikolatalarla süsledim.
- Bir öbür yarısına da bir daha daha evvel pişirdiğim hazırda bulunan çilek sostan gezdirip çilek,fındık kırığı ve dekor çikolatalarla süsledim sizlerde istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz biz epeyce sevdik eminim sizlerde deneyince epeyce seveceksiniz. Afiyet olsun ????????????.
Çilekli Yaz Düşü (hafifçe Ve Lezzetli Bir Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı