Çocuk dayanağı parası ne kadar, ne vakit yatar? 2022 Çocuk dayanağı parası müracaat bilgileri!

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Çocuk dayanağı parası ne kadar, ne vakit yatar? 2022 Çocuk dayanağı parası müracaat bilgileri!
Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı tarafınca yapılan açıklamalara bakılırsa, yeni çocuk dayanağı yardım ödemeleri muhakkak oldu.

Yaşanan bu gelişmelerin akabinde çocuk yardım paketi bilgileri merak konusu oldu.

Çocuk doğuran anneler ise, “Çocuk dayanağı parası ne kadar? Ne vakit yatar? Müracaat kuralları nelerdir?” sorularını araştırıyor. İşte 2022 çocuk takviyesi parası müracaat bilgileri…

Çocuk dayanağı paketi nedir?

Çocuk parası, doğum yapan tüm annelere, Aile, Çalışma ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı tarafınca verilen bir yardımdır. Bu yardımdan tüm doğum yapmış anneler faydalanabilir.

2022 çocuk takviyesi parası ne kadar?

Hanede bulunan çocuk sayısına nazaran hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında dayanak sağlanacak.

1-2 çocuklu hanelere 350 TL

3 çocuklu hanelere 450 TL

4 çocuklu hanelere 550 TL

5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ek takviye sağlanacak.

Çocuk dayanağı parası nasıl alınır?

Çocuk parası alabilmek için evvela ailenin ilgili nüfus müdürlüğüne gidip çocuğu Kimlik Paylaşım Sistemi’ne (KPS) kaydettirmesi gerekir.

daha sonrasında ise Aile ve Toplumsal Siyasetler Bakanlığı tarafınca hazırlanan ‘Doğum Yardım Müracaat Dilekçesi’ni eksiksiz bir biçimde doldurulup imzalanmalıdır.

Dilekçeyi doldurduktan daha sonra müracaatınızı Aile, Çalışma ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı Müdürlüklerine ya da Toplumsal Hizmet Merkezlerine yapabilirsiniz.

Çocuk dayanağı parası müracaat şartları

Çocuk parası alabilmek için, devlet annelerden birtakım koşullar istemektedir. Çocuk parası almak için aranan kaideler ise şöyledir:

Doğum yapan kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ya da mavi kart sahibi olması gerekir.

Yardım almak için annenin şahsen müracaat yapması kaidedir.

Bu yardım 15.05.2015 tarihinden daha sonra yapılan doğumlar için geçerlidir.

Ölü olarak gerçekleşen doğumlarda bu yardım yapılmaz.