Çok farklı bir oyun tecrübesi: GTFO

bencede

New member
İsveç menşeli 10 Chambers oyun firmasının, 2015’ten beri 4 kişilik hardcore co-op/FPS tipinde bir oyun üzerinde çalışıyordu. Unity üzerinde geliştirilen ve oyunculara yepisyeni bir tecrübe sunmayı hedefleyen GTFO, sonunda gün ışığına çıktı.

PAYDAY: The Heist ve PAYDAY 2 ile ismini duyurmuş, kesimin önde gelen isimleri tarafınca kurulan firmanın yeni oyunu birinci kere The Game Awards 2017’de açıklanmış ve sonrasındasında 2019’da Erken Erişim Oyunu olarak piyasaya sürülmüştü. 10 Chambers, bugün The Game Awards 2021 sırasında canlı olarak yayınlanan bir fragmanla Version 1.0’ı sürpriz bir biçimde açıklayarak dikkatleri üzerine çekti. “Left 4 Dead, Aliens ile buluşuyor” olarak tanımlanan oyun, zorluluk düzeyi, fazlaca önemli bir iş birliği ve kadro içi bağlantı gerektirmesiyle büyük ilgi çekti.

Oyunun kıssası

Tanıtım sinemasında, Warden isminde gizemli bir varlık tarafınca esir tutulan dört mahkum, el fenerleriyle karanlığı aydınlatarak, gizlice büyük bir yeraltı yerleşkesi boyunca ilerliyor. Canavarlar ışığa ve hareketlere reaksiyon veriyor ve uyandıkları anda dört mahkum için kabus üzere bir uğraş başlıyor. Oyun, zorluk düzeyinin yüksekliği ile, çabayı seven oyuncuları özel olarak hedefliyor. Kaynaklar kısıtlı, bilhassa de mühimmatlar. aslına bakarsan bu yüzden de tanıtım sinemasında heyecanlı ve kendinden emin bir kişinin sesini değil; tersine telaşlı, korkmuş ve yalnızca bulunduğu yerden bir an evvel kaçmak isteyen bir kişinin sesini duyuyoruz.

GTFO’nun fragmanını izleyin:

Kreatif Yönetici Ulf Andersson niyetlerini “2015’ten beri geliştirilen ve 2019’dan beri Erken Erişim’de olan GTFO’nun Version 1.0’ı artık hazır. Geçen yıl boyunca oyuna yeni özellikler ekledik ve oyunda şimdiye kadar sunduğumuz her şeyi daha da geliştirdik,” diyerek deklare etti ve sözlerini “Yeni oyuncularla da tanışmak için fazlaca uğraştık ve hem de oyunu bilen tecrübeli oyunculara da meydan okuduk. Güncellenmiş keşif seyahatlerimiz ve yeni arkadaşlarımız olan botlar yardımıyla GTFO’yu kuvvetli fakat eğlenceli bir oyun tecrübesi olarak goreceğinize inanıyorum. Erken erişim mühletince GTFO oynadıysanız, oyunun kalitesindeki büyük değişimi ve yapılan iyileştirmelerin son derece şiddetli süreçleri nasıl daha da eğlenceli hale getirdiğini görmelisiniz.” diyerek tamamladı.

Version 1.0, kapsamlı bir güncelleme listesiyle bir arada geliyor; oyuncu botları, özelleştirilebilir karakterler, denetim noktaları, uygunlaştırılmış eşleştirme ve animasyon sistemi, render güncellemeleri, ve hayli daha fazlası bu sürümde yer alıyor. GTFO, yeni içeriklerle (haritalar, senaryolar, düşmanlar gibi) nizamlı olarak güncellendiği, tekrar asla oynanması mümkün olmayan eski tecrübenin yerini alan “The Rundown” isimli eşsiz bir içerik dağıtım sistemi kullanmaktadır. bu biçimdelikle 10 Chambers, her vakit kendini geliştiren bir oyunla, oyuncu topluluğuna yeni çabalar sunmayı sürdürecek. Erken Erişim süreci boyunca farklı boyutlarda yedi içerik dağıtımı sağladılar ve bu sistem GTFO Version 1.0’da devam edecek.

10 Chambers Oyun Tasarım Yöneticisi Hjalmar Vikström “Oyuncularımızı beklenmedik içeriklerle şaşırtmaya devam etmek istediğimiz, 2022 için planlanan Rundown içeriklerimiz bulunuyor. Version 1.0 ile GTFO’nun ne olabileceğinin sonlarını daha da ilerletmeye başlıyoruz ve hiç bir şeyin berbat gitmesini istemiyorum. Oyunu oynayınca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Yeni kaygılar, bulmacalar ve yenikler için fikir listemiz hayli kabarık, bu sebeple de GTFO’nun gelecek yılları için sahiden heyecanlıyım.” diyerek niyetlerini lisana getiriyor.

GTFO, yeni özelliklerin ve uygunlaştırılmış grafiklerinin yanı sıra şu lisanlara de yerelleştirildi: Rusça, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Çince (sıradanleştirilmiş), Japonca, Korece, Lehçe, Portekizce (Brezilya) ve Çince (Geleneksel).

GTFO’yu denemek için, bu linkten Steam üzerinden yükleyebilirsiniz.

ADVERTORIAL