“Çok iyi düşündük”

semaver

New member
Jürgen Drews için 50 yılı aşkın bir kariyer Cumartesi günü sona eriyor. Emekliliğe veda ediyor ve geleceği hakkında t-online ile konuşuyor.

“Mallorca Kralı” tahttan çekiliyor. “Der Große Schlagerabschied” adlı TV programıyla Florian Silbereisen, 77 yaşındaki pop şarkıcısını ilk kez Cumartesi günü serbest bırakıyor. Jürgen Drews istifa edecek ve t-online’a söylediği gibi ailesiyle daha fazla zaman geçirecek.

Son yıllarda, şarkıcı sinirsel bir hastalıktan rahatsız oldu: polinöropati – bununla ilgili daha fazla bilgiyi buradan okuyun. Ama bırakma düşüncesi onda her şeyden önce korona salgını sonucunda olgunlaştı: “Önceden hayatım çok hızlıydı ve randevudan randevuya koştururdum. Şimdi evde geçirdiğim zamandan daha çok keyif alıyorum. Ramona, Joelina ve köpeklerimizle herhangi bir stres veya zaman baskısı olmadan geçirin” diyor.

Jürgen Drews: Karısı Ramona'yı sahneye çıkardı.
Jürgen Drews: Karısı Ramona'yı sahneye çıkardı.

Jürgen Drews ve eşi Ramona sahnede birlikte (Kaynak: IMAGO / Daniel Schringer)

Joelina, onun 27 yaşındaki kızı – aynı zamanda bir şarkıcı. Ramona, Jürgen Drews’un karısıdır, ikisi yaklaşık 30 yıldır evlidir. Evliliği hakkında övgüler yağdırıyor: “Hiçbir zaman kötü bir sözümüz olmadı ve olmayacak. Elbette anlaşamadığımız şeyler var ama her zaman her şeyi tartışır ve her zaman ortak bir fikir birliği buluruz.”

Jürgen ve Ramona Drews, Münsterland’da yaşıyor

1994 yılında çift evlendi. Karısına övgüler yağdırıyor ve Ramona’ya “sınırsız güven”den bahsediyor: “Aşkımız yıllar içinde çok daha güçlendi. Birbirimiz olmadan yaşayamayız. Ve bu harika bir duygu.” Drews kendinden emin: “O, hayatımda başıma gelen en iyi şey.”

Tırnak işareti

Belli bir yaşa geldiğinde endişeleniyorsun.

Jurgen Drews

Yaklaşan emekli maaşı ve hayatın yeni aşaması göz önüne alındığında, karısı çok önemli bir rol oynamaktadır. Jürgen Drews günlük hayatını şöyle anlatıyor: “Sabahları genellikle biraz geç kalkarım ve Ramona önce bana lezzetli bir latte macchiato yapar.” Bahçesi, onun için “her şeyin nasıl büyüdüğünü ve geliştiğini” gördüğü bir gönül meselesidir.

Artık şarkıcıyla telaşlı olmayacak gibi görünüyor. “Öğle yemeğinden sonra genellikle bir tur atmak için uzanırım. Öğleden sonra sadece zamanın tadını çıkarırım, koşu bandına giderim, bazen Ramona’ya ahırlara kadar eşlik ederim ya da kızımızla küçük bir geziye çıkarız.”

Bu yeni sakinlik ve rahat boş zaman etkinlikleri, müzik kariyerine nihayet son verme kararında belirleyici oldu. Bununla birlikte, Drews t-online ayrıca şunları söylüyor: “Bu kararı hemen değil, birçok nedenden dolayı verdim. Daha çok birçok faktörün rol oynadığı bir süreçti. Yaşım, dünyanın şu anki durumu. Belli bir yaşa gelince düşünürsünüz.”

Jürgen Drews, kızı Joelina ile şarkı söylüyor.
Jürgen Drews, kızı Joelina ile şarkı söylüyor.

Jürgen Drews, kızı Joelina ile birlikte (Kaynak: IMAGO / osnapix)

Paranın bir noktada artık yeterli olmayacağından mı korkuyordu? Son olarak, Drews geçenlerde “mini emekli maaşı” hakkında konuştu ve “200 avrodan az” aldığını söyledi. Drews, mali durumu sorulduğunda “Bunu çok dikkatli düşündük. 60 yılı aşkın süredir sahnedeyim ve sahip olduğum her şey için çok çalıştım” dedi. “Bu konulardaki en iyi danışmanım Ramona’ydı ve öyledir. Birlikte geleceğimiz hakkında endişelenmemize gerek kalmamasını sağladık.”