bencede
New member
Çok Kolay Hasanpaşa Köfte Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kg köftelik kıyma yahut
- 350-400 gram kıyma
- 2 orta uzunluk ince kıyılmış soğan
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- İncecik kıyılmış maydanoz
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu yahut karbonat
- Tuz
- Baharat
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- Rendelenmiş 1 çay bardağı kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Şayet hazırda köftelik kıymanız var ise tarife çabucak başlayabiliriz lakin yoksa ve köftesini hazırlayacaksanız;.
- Köfte harcı için gerekli tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp, güzelce yoğuralım ve mümkünse 2-3 saat dolapta dinlendirelim.
- Bu esnada patateslerimizi haşlayalım. Haşlanmış patateslerimizi istersek çatalla istersen ezici ile güzelce ezelim.
- Sütü ve tuzu ekleyelim (Ben püre içine de bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri ekledim) Pürenin kıvamı fazlaca sıvı olmamalı.
- Dinlenmiş köfte harcımızdan mandalina büyüklüğünde modüller koparalım yuvarlayalım ve ordasını oval olarak açalım (İçli köfte yapar üzere oyalım)
- Açtığımız oval ağızları üst bakacak biçimde borcama dizelim.
- 200 derece fırında köfteleri yaklaşık 15 dakika pişirelim.
- Bu esnada pişirme sosumuz için tereyağını tavaya alalım salçayı ekleyelim biraz kavuralım ve suyu ekleyip, salçayı yeterlice açalım. Karıştırarak kaynama noktasına gelen sosumuzun altını kapatıp, ılınmaya bırakalım.
- Pişen köftelerin içlerine kaşıkla yahut sıkma torbası ile çokça püre ekleyelim ve üstlerine güzelce kızarmaları için biraz kaşar peynir serpelim.
- Ben püre koymadan evvel birazcık kaşar peynir serpip daha sonra püre koydum görsellerde bakılırsaceksiniz.
- Köfteleri dizdiğimiz borcam yahut fırın kabının tabanına salçalı suyumuzu ekleyip.
- 200 derece fırında tekrar yaklaşık 20 dk üstleri yeterlice kızarana kadar pişirelim. Bu lezzete bayılacaksınız. ) Deneyen herkese afiyet olsun???????????????? Denerseniz fotoğraflamayı unutmayın ????