Çok yavaşça Triliçe Tatlısına Rakip Kremşanti Ve Mürdüm Erikli Sosuyla 4 Kaşık Tatlısı

Leila

Global Mod
Global Mod
Çok yavaşça Triliçe Tatlısına Rakip Kremşanti Ve Mürdüm Erikli Sosuyla 4 Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

• 3 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı süt
  • 4 çorba kaşığı tepeleme şeker
  • 4 çorba kaşığı irmik
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin

• 1.5 su bardağı şeker bardak ölçüm 200 ml
  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı su
Üzeri İçin

• 1 kremşanti
  • Tanımındaki kadar süt
En Üstü İçin

• 4 yemek kaşığı reçel (Ben mürdüm eriği reçeli kullanacağım siz dilediğinizi kulana bilirsiniz vişne suyuda olur)
  • 1.5 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı şeker tadı az gelirse artıra bilirsiniz
  • 1 dolu çorba kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kaşıkları tepeleme döküyoruz

Çok yavaşça Triliçe Tatlısına Rakip Kremşanti Ve Mürdüm Erikli Sosuyla 4 Kaşık Tatlısı Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Evvel şerbetimizi hazırlıyoruz 1 su bardağı kaynar suda şekerimizi eritelim kalan suyu ve sütü ek edelim şerbet kaynamıyor şerbetimiz hazır.
  2. Yumurtaların sarısını ayıralım mikserle bembeyaz olana kadar çırpalım yumurta sarılarını ek edelim onlarıda bir çırpalım sıvı malzemeyi şekeri ilave edelim bir daha çırpalım fazlaca değil.
  3. daha sonra kuru materyalleri ek edelim çırpalım büyük yuvarlak borcam kulandım tepsiyi yağlayalım harcımızı tepsiye dökelim yavaşça tezgaha bir kaç sefer tepsiyi vuralım havası çıksın.
  4. 180 derecede 35 dakika kadar pişirelim denetimi olun fırından fırına değişe bilir pişince fırını kapatalım ortasında 10 dakika beklesin.
  5. Çıkaralım 5 dakika kadar daha sonra şerbetini her yerine eşit dökelim tatlımız soğuyunca kremşantiyi çırpalım üzerine hoş yayalım dolaba kaldıralım.
  6. Güzelce soğuyunca üzeri için mürdüm erikli sosumuzu yapalım hepsini bir tencereye alalım hoş çırpalım ve ocağa alalım yoğunlaşana kadar pişirelim.
  7. Büsbütün ılıyınca tatlımız üzerine dökelim orta ara karıştırın kabuk tutmasın üzerini dilediğiniz üzere süsleyin afiyet olsun deneyecek olanlara.