Çok yavaşça Triliçe Tatlısına Rakip Kremşanti Ve Mürdüm Erikli Sosuyla 4 Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Çok yavaşça Triliçe Tatlısına Rakip Kremşanti Ve Mürdüm Erikli Sosuyla 4 Kaşık Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 4 çorba kaşığı süt
- 4 çorba kaşığı tepeleme şeker
- 4 çorba kaşığı irmik
- 4 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı şeker bardak ölçüm 200 ml
- 2 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı su
- 1 kremşanti
- Tanımındaki kadar süt
- 4 yemek kaşığı reçel (Ben mürdüm eriği reçeli kullanacağım siz dilediğinizi kulana bilirsiniz vişne suyuda olur)
- 1.5 su bardağı su
- 3 çorba kaşığı şeker tadı az gelirse artıra bilirsiniz
- 1 dolu çorba kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Çok yavaşça Triliçe Tatlısına Rakip Kremşanti Ve Mürdüm Erikli Sosuyla 4 Kaşık Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbetimizi hazırlıyoruz 1 su bardağı kaynar suda şekerimizi eritelim kalan suyu ve sütü ek edelim şerbet kaynamıyor şerbetimiz hazır.
- Yumurtaların sarısını ayıralım mikserle bembeyaz olana kadar çırpalım yumurta sarılarını ek edelim onlarıda bir çırpalım sıvı malzemeyi şekeri ilave edelim bir daha çırpalım fazlaca değil.
- daha sonra kuru materyalleri ek edelim çırpalım büyük yuvarlak borcam kulandım tepsiyi yağlayalım harcımızı tepsiye dökelim yavaşça tezgaha bir kaç sefer tepsiyi vuralım havası çıksın.
- 180 derecede 35 dakika kadar pişirelim denetimi olun fırından fırına değişe bilir pişince fırını kapatalım ortasında 10 dakika beklesin.
- Çıkaralım 5 dakika kadar daha sonra şerbetini her yerine eşit dökelim tatlımız soğuyunca kremşantiyi çırpalım üzerine hoş yayalım dolaba kaldıralım.
- Güzelce soğuyunca üzeri için mürdüm erikli sosumuzu yapalım hepsini bir tencereye alalım hoş çırpalım ve ocağa alalım yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Büsbütün ılıyınca tatlımız üzerine dökelim orta ara karıştırın kabuk tutmasın üzerini dilediğiniz üzere süsleyin afiyet olsun deneyecek olanlara.