“Çok yumuşak bir penaltı. İngiltere’de düdük çalınmazdı”

Beykozlu

New member

Bundesliga’nın Cuma günü oynanan zirve maçında alınan geç penaltı sinirleri kızıştırdı. Özellikle Bayern Münih’in bir yıldızı, koçu da aynı fikirde değildi.

Bu yalnızca Thomas Müller’in başarabileceği bir ayrılıktı. FC Bayern ile Bayer Leverkusen arasındaki zirve maçında 2-2 berabere kaldıktan sonra hücum oyuncusu DAZN yayıncısındaki soruları yanıtladı.

Röportaj bittiğinde Müller, gözle görülür bir şekilde sinirlenerek uzaklaştı ve moderatör Alex Schlüter ile uzman Michael Ballack’a açıkça şunları söyledi: “Hadi, futbol oynuyoruz!”

Penaltı kararı gündemde

Açıklama, Bayer’den Jonas Hofmann ile Münih’ten Alphonso Davies arasındaki düellonun ardından, uzatmanın dördüncü dakikasında penaltı kararı veren hakem Daniel Schlager’in kararına dayanıyordu.

DAZN ikilisiyle ağır çekimi incelerken Müller, “Görebiliyorum ama bakın nasıl düşüyor” dedi ve ekledi: “Futbol hâlâ bir temas sporu. Ama elbette: ıslık çalabilirsin. Çok yumuşak bir ceza. Eğer İngiltere’de ıslık çalınmasaydı.”

Faul yapılan kişi durumu tamamen farklı gördü. Hofmann, “Benim için bu kesinlikle bir penaltı. Vücudumu onun önüne koyuyorum ve o anda bana aşağıdan vuruyor. Bunun bir penaltı olduğuna hiç şüphe yok,” diye yanıtladı Hofmann.

Tuchel süper yumuşak bir penaltıdan bahsediyor

FC Bayern’deki herkesin aynı fikirde olmadığı da tam olarak bu. Bu kadar geç bir penaltı göz önüne alındığında bu hiç de şaşırtıcı değil: “Bana göre en iyi maçın 94. dakikası çok az. Bu benim için çok yumuşak bir şey,” dedi Bayern antrenörü Thomas Tuchel. . Onun için önemli olan şey de şuydu: “Ve unutma: O ıslık çalmadı.”

Tuchel, oyundaki sahneyi hemen penaltıyı hak etmeyen hakem Schlager’den bahsediyordu. Onu düelloyu tekrar izlemeye ikna eden yalnızca video asistanının müdahalesiydi.

Schlager, “Sahada fark etmedim. Daha sonra video asistanından bilgi geldi. Sonra dışarı çıktım, olay yerine baktım ve ardından net bir temas olduğunu fark ettim” dedi.

Hakem “Davies’in vuruşundan” bahsetti ve ekledi: “Hofmann oyuncusu daha sonra eğildi. Bu bir penaltı.”

Alsonso “çok çok yoğun bir oyun” izliyor

Bu arada Leverkusen antrenörü Xabi Alonso “her iki taraf için de çok yoğun bir maç” izledi. Beraberlik takımı için “iyi”ydi, özellikle de Bayern 04’ün “sonuna kadar savaşması” nedeniyle.

Muadili Tuchel’in değerlendirmesi de benzerdi. “İlk 20 dakika iyi geçti, ardından görünürde hiçbir neden yokken kötü bir 20 dakika geçirdik. Çok fazla hata yaptık. Sonra beş veya altı iyi dakika daha, bu da iki veya üç %100 gol atma şansına yol açtı. Ve bu böyle oldu.” İkinci yarıda ‘Devam edin. Bazen kontrol bazen değil” diye olayı kısa ve öz bir şekilde özetledi: “Sonunda sanki şanslı yumruğumuz varmış gibi görünüyordu. Daha sonra aleyhimize zor bir karar aldık.”

Ama bunu bir bahane olarak kullanmak istemiyordu. Ekibi bazen kompaktlıktan yoksundur. Tuchel, “Genel olarak daha çekişmeli olmalıyız. Bireysel düelloları nasıl yönetiyoruz ve gelişmemiz gereken alan var. Bunu da biliyoruz” dedi.