Creme Brulee Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 bardak krema
- 1 çay kaşığı vanilya
- 4 adet yumurta sarısı
- 0.75 bardak şeker+üzeri için
- 1 çay kaşığı limon kabuğu
- 1 cimdik tuzu
- Yaeım su bardak süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Sos kabına krema koyulur ve kısık ateşte pişirilmeye başlanır ve süt eklenir.
- Karışım fokurdamadan 1 cimdik tuz ekleyip karıştırmaya devam edilir. Ardından ocaktan karışım alınır.
- Öbür bir kapta 4 yumurta sarısı ile şeker yeterlice çırpılır bu evre fazlaca değerli. Karışım rengi epeyce açık sarı olduğunda karıştırmayı kesin.
- sonrasındasında vanilya ve limon kabuğu ekleyin karıştırın.En değerli noktaya geldik. Krema karışımı ve yumurta karışımın birleştirilerek lakin krema karışımı epey yavaşça yumurta karışımına eklenmeli ve eklenirken karıştırılırmalı. Sakın kremanın hepsini yumurta karışımına dökmeyin. Yumurtanın pişmesini ve muhallebinin yumurta yumurta kokmasını istemezsiniz diye düşünüyorum
.
- Karışımı kaplara döktükten daha sonra 125 derecede evvelde ısıtılmış fırına tepsinin içine su koyarak pişiriyoruz. 45dk kâfi yavaşça sıvı kıvamı olacak lakin donduktan daha sonra yoğunlaşıyor. Not: ben karışımı süzmeden kaplara döktüm lakin ortasındaki hava kabarcıklarını ve tortuları almak isterseniz süzerek kaplara dökebilirsiniz bu biçimdece daha pürüzsüz bir yüzey elde edersiniz.
- Creme brulee piştikten daha sonra kenara alıyoruz en az 3 saat dolapta bekletiyoruz ben bir gece beklettim daha hoş oluyor.
- Servis etmedilk evvel kapların üzerine ya şeker yakıp koyun ya da şekeri üzerine serpip sıcak fırının ızgara kısmına koyup üstlerini yakın. Şayet meskeninizde pürmüz var ise eksiksiz sonuç alırsınız. Pürmüz ile de yakabilirsiniz creme bruleemiz servise hazır. Afiyet bal şeker olsun????????????.