Daniel Radcliffe’in dublörü David Holmes boynunu kırdı

semaver

New member

Dublör David Holmes, “Harry Potter” setinde o kadar ağır yaralandı ki o zamandan beri felçli durumda. O ve Daniel Radcliffe, hayatlarını değiştiren bu ana dönüp bakıyorlar.

“Harry Potter” filmlerinde yıllarca dublörlük yaptığı Emma Watson, Rupert Grint ve Daniel Radcliffe gibi ekibin bir parçasıydı. David Holmes, başrol oyuncusu yerine her zaman sette kendisini bekleyen her tehlikeli maceraya kendini attı. Ancak 2009’da “Ölüm Yadigarları”nın ilk bölümünün çekimi sırasında bir trajedi yaşandı.

Şu anda 40 yaşında olan Holmes, simüle edilmiş bir patlamada düştü ve ciddi şekilde yaralandı. O zamandan beri eski dublör felçli ve tekerlekli sandalyeye bağımlı durumda. Hikayesi artık baş yapımcı olarak görev yapan Daniel Radcliffe’nin desteğiyle bir filme dönüştürüldü. “David Holmes – The Boy Who Lived” belgeseli bu ülkede Sky ve WOW aracılığıyla izlenebilir.

Time on the paylaşılan deneyimi hakkında t-online’da Radcliffe, “David benim için havalı bir ağabey gibiydi. En tehlikeli fiziksel gösterileri yaptı ve asla korktuğunu göstermedi. Bunun yerine, bunu her zaman eğlenerek yaptı” diye anımsıyor. “Harry Potter” setini kuruyor ve düşünceli bir tavırla şunu ekliyor: “Bu adil değil. O, bu kadar korkunç bir şey yaşamayı hak etmiyor.”

“Dünyanın en iyi işiydi”

Holmes da geçmişe karışık duygularla bakıyor. “On yıl boyunca hepimiz bir film setinde birlikte büyüdük. Harikaydı; aniden sona erdiği güne kadar. Boynumu kırdığım anı hâlâ hatırlıyorum. Benim için geri dönüşün olmadığını biliyordum.”

40 yaşındaki oyuncu, yaşananlar karşısında öfke ve üzüntü duymak yerine, hayata hep olumlu bakış açısını korumaya çalıştı. “‘Potter’ filmlerinde Daniel’in dublörü olmak dünyadaki en iyi işti. Kaza bunu değiştirmedi” diye açıklıyor.