Datça’nın tek ramazan davulcusu bayan, birinci sahurda maniler söylemiş oldu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Datça’nın tek ramazan davulcusu bayan, birinci sahurda maniler söylemiş oldu
İstanbul’da televizyon ve radyo programcılığı, reklamcılık ve şoför kursu hocalığı üzere çeşitli işlerde çalıştıktan daha sonra eşinden boşanan Hasret İsar, Datça’ya yerleşti.

Burada müzikle uğraşmaya başlayan ve çaldığı davulla etrafta ‘Malatyalı Hasret’ ismiyle tanınan İsar, ramazan davulculuğunu da hobi olarak sürdürüyor.

Datça’nın tek ramazan davulcusu olan 1 çocuk annesi Hasret İsar, dün gece ilçenin sokaklarını dolaşarak, maniler eşliğinde davul çalıp vatandaşları birinci sahura kaldırdı.

BU YIL DA HASTALIĞINA KARŞIN SOKAKLARA ÇIKTI

İki yıl evvel kolon kanserine yakalanan Hasret İsar’ı elinde davulu ve yöresel kıyafeti ile bu yıl da karşılarında goren vatandaşlar memnun olduklarını belirtip, kendisine dayanak verdi.

GELENEĞİ YAŞATIYOR

Ramazan davulu geleneğinin yaşatılması gerektiğini söz eden Hasret İsar, “Ramazan ayında bu yıl da davulumun başında olduğum için memnunum. Oğlum Egemen’in hazırladığı manilerle Datçalılar ile bir arada olacağım. Datça’da bu yıl beşinci yılımız. Allah sıhhat; sıhhat verdiği sürece bu bakılırsavi yapmak istiyorum. İki yıldır kanser tedavisi görüyorum. Kolon kanseriyim. Seneye sizlerle olabilir miyim, bilemiyorum. Gönül ister ki, değil beş yıl, 10 yıl, 15 yıl daha bu geleneği birlikte yaşatalım” dedi.