Davies'in halefi Adam Aznou'da zaten bulundu mu?

Beykozlu

New member

Üstün yetenek Adam Aznou, FC Bayern'deki profesyonel kariyerine ilk çıkışını kutladı ve büyük beklentiler yaratıyor. Rekor şampiyonu Alphonso Davies'in halefini buldu mu?

80. dakikada Adam Aznou'nun oyuncu değişikliği, FC Bayern'in Cumartesi günü Union Berlin'e karşı kazandığı 3-0'lık galibiyetin bir yan notundan daha fazlasıydı. Neden? Çünkü 18 yaşındaki sol bek, yalnızca Bundesliga'daki ilk maçını kutlamakla kalmadı, aynı zamanda rekor şampiyonların geleceğe yönelik en büyük vaatlerinden biri olarak kabul ediliyor. Buna göre, Münih takımına ilk profesyonel çıkışının harika bir kariyerin sadece başlangıcı olacağına dair büyük umutlar var.

Bu, spor direktörü Max Eberl tarafından doğrulandı. 51 yaşındaki oyuncu maç sonrasında şunları söyledi: “Adam'ı çok takdir ediyoruz. Son derece yetenekli ve büyük bir potansiyele sahip.” “Profesyonel seviyeye ulaştığı için mutluyuz ve umarım gelecekte daha birçok oyun olur.”

Katalan metropolü Barselona'da doğan Aznou, Barça'nın ünlü gençlik akademisi La Masia'da eğitim gördü. Halen en iyi arkadaşlarından biri olan Barça'nın süperstarı Lamine Yamal'ı (17) artık çok iyi tanıyor. Barselona'da yıllarca savunmanın sol kanadında görev yapan Jordi Alba'nın halefi olarak görülüyordu. Kendisi aynı zamanda başantrenör Hansi Flick'in kendi gençlik saflarından çok sayıda üst düzey yeteneğe dayanan gençlik tarzına da mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor. Katalanların Aznou'nun yasını tutmasına şaşmamalı.

Ancak 2022'de FC Bayern'e geçmeye karar verdi. Şu anda çoğunlukla bölgesel ligin ikinci takımında oynuyor. Ayrıca bu sezon Gençler Ligi'nde U19 takımında üç kez forma giydi.

Sezon öncesinde A takımla yaptığı birkaç test maçında zaten çok olumlu bir izlenim bırakmıştı. Bu nedenle sol ayak oyuncusu, Sacha Boey ve Josip Stanišić'in sakatlıklarından sonra baş antrenör Vincent Kompany tarafından bek pozisyonu için zaten bir seçenek olarak görülüyordu.

Aznou'nun profesyonel anlamda ilk maçına çıkması için birkaç hafta beklemesi gerekti. Sıradışı: Bu arada, seçtiği Fas milli takımına ilk çıkışını çoktan kutladı. FC Bayern'de artık bekleyiş sona erdi.

İlk profesyonel maçına çıktıktan sonra Aznou şunları söyledi: “Çok memnunum ve gurur duyuyorum.” “Bayern dünyanın en iyi takımlarından biri. Sabırlı olmalıyım, çalışmaya devam etmeliyim ve her zaman buna bağlı kalmalıyım.”

Bu sözlerle kendisine tam olarak bunu yapmasını söyleyen Kompany'den de puan alması gerekiyor. Kompany, “Adam antrenmanlarda ve aynı zamanda milli takımda da çok iyi iş çıkardı. Artık çalışmaya devam etmesi gerekiyor” dedi. Başarılı çıkışının ardından memnuniyetle konuşan Kompany, “Genç. Gurur duyabilir, ailesi de gurur duyabilir” diye devam etti: “Artık yanınızda fazladan bir oyuncunun olduğu hissine kapılıyorsunuz.”

Bu nedenle Aznou'nun daha fazla sahneye çıkması konusunda meşru umutları olabilir. Bayern'in gençlik kampüsünde yılın en büyük yeteneği olarak kabul ediliyor. Tehlikeli ortalar atabilen, yaratıcı, hızlı ve teknik açıdan usta bir kanat oyuncusu olarak değerlendiriliyor. Union karşısında gösterdiği sakin performansla da yeteneğini gösterdi.

Aznou'nun Alphonso Davies'in yerine oyuna girmesi onun için profesyonel anlamda ilk çıkışını daha da özel kıldı. Kendisinin de belirttiği gibi, sonuçta normal sol beki Bayern'de çok özel bir kişi olarak görüyor. Aznou, “Alphonso benim rol modelim” dedi. “En son değiştirilmediğimde bana doğru yolda olduğumu ve kendim üzerinde çalışmaya devam etmem gerektiğini söyledi. Bana gerçekten çok yardımcı oldu.”