demir kızlık | Davulcu Nicko McBrain açıklıyor: “İnme geçirdim”

semaver

New member

Metal grubu Iron Maiden, Cuma günü Wacken Festival’de sahne alacak. Davulcu kısa süre önce de hayranlarına çok ciddi sözler söyledi. Felç geçirdi.

Wacken Festivali bu yıl hava şartlarından dolayı geri planda kalıyor. Metal etkinliği için bileti olan tüm ziyaretçilerin gelmesine izin verilmedi. Etkinlik ekibi gelişi durdurdu. Birçok müziksever kızgındı.

Ancak siteye zaten girmiş olanlar, Cuma günü Iron Maiden grubunun performansının keyfini çıkarabilirler. Ancak bundan kısa bir süre önce davulcu Nicko McBrain Instagram’da konuştu. İnternete bir video koydu ve aynı zamanda bir metin yayınladı. Müzisyenin hayranlarıyla paylaşmak istediği mesaj: felç geçirdi.

McBrain uzun metnine “Bugün size yazmamın nedeni, size yaşadığım çok ciddi bir sağlık sorunundan bahsetmek,” diye başlıyor. “Ocak ayında felç geçirdim.” Neyse ki sadece küçük bir felçti. Yine de, kariyerinin artık sona ermiş olabileceğinden çok endişeliydi.

“Eşim Rebecca ve ailemin, doktorlarımın, özellikle mesleki terapistim Julie’nin ve Maiden ailemin sevgisi ve desteğiyle neredeyse yüzde 70’e kadar iyileşmeyi başardım.” Tur için prova yapmaya başlamadan önce on hafta boyunca yoğun bir şekilde kendi üzerinde çalıştı. Başlangıçta olay hakkında sessiz kaldı. Onun için en büyük öncelik yüzde yüz fit olmaktı. Ancak, henüz hedefine ulaşmadı. “Henüz orada değilim, ama Tanrı’nın lütfuyla her hafta daha iyi ve daha güçlü oluyorum.”

Ekip, McBrain’in başaracağından emin değildi

Iron Maiden’ın menajeri de gönderiye yorum yaptı. “Grubun geri kalanı ve ben, Nicko’nun felç geçirdiğinden beri başardıklarının, inanılmaz bir inanç ve iradenin bir kanıtı olduğunu hissediyorum. İyileşmesine odaklandığı için hepimiz onunla çok gurur duyuyoruz.”

Bütün takım onun bütün bir gösteriyi oynayıp oynayamayacağını bilmiyordu. İnme haberini kamuoyuna açıklamamak, şimdiye kadar beklemek de doğruydu.