semaver
New member

Sağ ralli radikalleri olan bir mitingde ortaya çıkmasıyla Dieter Hallervorden bir tartışmayı tetikledi. “Sahte toplum” eleştirisini kabul etmek istemiyor.
Aktör ve kabare sanatçısı Dieter Hallervorden, Dresden “Barış Alayı” nda bir video mesajı ile katıldı -büyük ölçüde çok yazılı yanal düşünürler ve sağ -lokant aşırılık yanlıları tarafından tutulan bir etkinlik. Daha önce hüküm giymiş neo-Nazi Christian Klar'ın yanı sıra tartışmalı şarkı yazarı, yazar ve eski politikacı Diether Dehm idi. Ayrıca Hallervorden'i dijital olarak açan kişiydi. 89 yaşındaki çocuğun daha sonra eleştirildiği bir toplum. “Daha derin olamazdı,” dedi, örneğin, “Palim Palim” yıldızındaki X platformunda.
T-online, Girit'teki Paskalya tatillerinde Dieter Hallervorden'e ulaşır. Dehm ile olan ilişkisi sorulduğunda, “Bir noktada, sadece fikrimi paylaşan insanlarla fikir alışverişinin nispeten anlaşılmaz olduğu izlenimine sahibim.” “Siyasi dünya durumu hakkındaki argüman üzerine” DEHM ile ara sıra buluşuyor. İkisi, her zaman ve sonra “çoğunlukla farklı görüşlerde” ortak bir paydaya sahip incelemelerde sürprizimize gelecekti.
Örneğin, Corona Pandemi veya Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşünde durum böyle. İsrail söz konusu olduğunda bile, iki adam çoğunlukla görüşlerine uyuyor. Halervorden geçen yıl Dehm tarafından Gazze Strip üzerinden bir şiir okuduğu eleştiriye geldi. Bunun hakkında daha fazla bilgi edinin.
Sağa çok yaklaşacağı suçlaması, aşırılık yanlılarını Halervorden'i rahatsız etti. “Dresden'deki barış konusu hakkındaki video açıklamamda, girişte AFD'nin rakipleri olduğum söyleneceği konusunda ısrar ettim.” Barış çağrısının içeriği daha az tartışıldı. “Bunun yerine, sahte topluma gitmekle suçlanıyorum. Cesur barış dileğim için, her kitlenin önünde tartışmalı bir şekilde podyuma atlardım.”
Eleştirmenlere karşı koymak istiyor: “Bazı kitapları yakmak isteyen insanların önünde edebiyat ve okuma arzumu da göstereceğim.” Barış arzusu onun hakkındaki sosyal görüşe tabidir, Dieter Halervorden'i vurgular.