Diyet Bayram Tatlısı – Hurma Özlü Granola Puding

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Diyet Bayram Tatlısı – Hurma Özlü Granola Puding Tanımı İçin Materyaller

• 2 su bardağı süt ( 400 ml toplam )
  • 1,5 çorba kaşığı yulaf unu
  • 1,5 çorba kaşığı hurma özü
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
  • Granola
  • Findik
  • Ceviz
  • Kakao nobu
Diyet Bayram Tatlısı – Hurma Özlü Granola Puding Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. 2 su bardağı sütümüzü tencereye koyuyoruz üzerine 1, 5 çorba kaşığı yulaf unumuzu ( Dilediğiniz un kullanılabilir ) ve 1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendenizi ekliyoruz.
  2. Karıştırmayı bırakmadan orta ateşte bir puding kıvamına gelene kadar pişiriyoruz, biraz vakit alıyor yoğunlaşması beklememiz gerek
    ?
  3. Puding kıvamını gördüğümüz vakit blop blop kaynarken hop alıyoruz ocaktan tenceremizi ve içerisine 1, 5 çorba kaşığı hurma özü ekliyoruz. ( Bu etapta bal, pekmez, her hangi bir tatlandırıcı tercih sizin hepsi olur, ben ancora markasının hurma özünü kullanıyorum )
  4. Akabinde güzelce karıştırıyoruz. Artık en hoş kademe süsleme etabı burada bir daha sizin yaratıcılığınıza kalmış ben kendi hazırladığımı anlatıyorum sizlere.
  5. Uygun bir kase tabanına en evvel daha evvel tariflerimde yer alan granolamdan ekledim ki kıtır bir katman olsun, üzerine puding ekledim yine granola ve puding halinde devam ettim.
  6. En üst kısmına ceviz, fındık ve kakao nobu ( Kahve dünyasından alıyorum faydalarını okumanızı öneriyorum ) oda ısısına gelmesini bekliyoruz.
  7. Akabinde buzdolabına kaldırıyoruz. İsterseniz kavanozlarda da hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun ???? Düzgün bayramlar.