Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Yuvarlak pandispanya
- 5 yumurta (Oda ısısında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 su bardağı elenmiş un.
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 vanilya
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta (Buğday yahut mısır fark etmez)
- 125 gram margarin
- 1 bütün yumurta
- Damla çikolata
- 1 paket ortasında ikili olan kremşanti (+ 1 poşet daha kremşanti)
- Pasta süsü
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kremayı yapalım soğusun. Kremanın içine margarin hariç kalan bütün materyalleri tencere koyup çırpıçı ile karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Düzgünce yoğunlaşınca altını kapatıp margarini ekleyelim margarin eriyene kadar karıştıralım. Kremanın üzerine değecek biçimde buzdolabı poşetini koyalım soğusun.
- Kekin yapılışı için yumurta ve şekeri mikser ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpalım daha sonra sıvıları katıp fazlaca az çırpıp el çırpıcısına geçelim, unu kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek azar azar katalım. Üç seferde katarsak yeterli olur.
- Pasta çemberinin altına yağlı kağıt serip kağıdı yanlardan kıvıralım hamuru içine dökelim. Kalıp eni ölçüsü 23. 5 cm.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece 30 dakika alt üst ayarda fansız fırında orta rafında denetimli pişirin.
- 30 dakika daha sonra kürdanla denetim edip telin üzerine kalıbı aykırı biçimde koyup soğutalım bu türlü yapılırsa pandispanya sönmez. Soğuduktan daha sonra keki üç kat kestim.
- Kekin katlarını ıslatmak için süt yahut meyve suyu kullanabilirsiniz. Her katın ortasına yeteri kadar krema sürüp damla çikolata serptim bu türlü kek bitene kadar yaptım.
- Dışını bir paket kremşanti ile sıvazladım daha sonra gül duyusu ile üzerine gül biçimi verdim.