Dolma Turşusu Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kilo dolmalık biber
- Yarım lahana
- 3 büyük havuç
- Yarım kilo kornişon
- 4 baş sarımsak
- 2 bardak sirke
- 2 bardak tuz
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 bardak nohut çiğ
- Su hazır su yada kaynamış ılık su
Not EkleTanımı Yazdır
- Anlaşıldığı üzere kolay aslında dolma üzere dolduruyoruz biberleri o kadar. Onun hazırlığında ise tüm zerzevatları doğruyoruz yada rendeliyoruz ben hepsini rendeledim. ( Kornişon, sarımsakları hariç )
- Akabinde tuzunu ve limon tuzunu ekleyip karıştırıyoruz ve bekliyoruz niçini biraz zerzevat tuz ile erişin ve içi dolu olsun. Beklerken biberleri temizleyip içini alıyoruz ve kapaklarını atmadan düzgünce yıkıyoruz.
- Tuzu ve limon tuzu sizin ağız tadınıza da göre ekleyebilirsiniz. Fakat esasen turşu suyuna da koyacağımız için eklemeyin derim. daha sonra biberler dolduruyoruz, dolma üzere birebir. Çok tıkmayın üzerine bir sarımsak koyun.
- Bidonlara bir daha evvel nohut ortalarında sarımsak olmak üzere doldurun. Bidonunuza bakılırsa yarısından az fazla suda tuzu eritin, daha sonra sirke 2 bardak ekleyin. Ben göz sonucu hatta suyunu tadarak yaparım.
- Ölçü olarak standart turşu suyu uygulayın. Turşu hazır. Ben 1 sene daha sonra açtım biraz da acı dolmalık biber eklemiştim ortalara fazladan turşuluk koymuştum. Çok da hoş oldu. Şimdiden elinize sıhhat afiyet olsun ????