Domates Konservesi (Bu Sistemle Konserveleriniz Kış İçin Şip Şak Hazır) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 kg bursa domatesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 6 – 7 adet yarımlık cam kavanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Domatesleri yıkayıp suyunu sürdürün.
- Akabinde her bir domatesi 4 5 kesime kesip robotta çekin. Dilerseniz domateslerin kabuklarını soyabilirsiniz tercih sizin ben soymadım robotta çektiğim için.
- Çekilen domatesleri tencereye alıp üzerine tuz şeker ve zeytinyağını gezdirin ve ocağa alıp evvel yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan daha sonra kısık ateşte orta ara karıştırarak 1 saat pişmeye bırakalım.
- Toz şeker konservenin bozulmaması ve daha uzun müddet koruma etmesini sağlayacaktır. Ölçüsü az olduğu için tadını hissetmeyeceksiniz.
- Şeker bununla birlikte domateslerin ekşiliğini de almış olacaktır. Gereğince pişen domatesi ocağın altını kapatmadan yıkanıp suyu süzülmüş kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım.
- Kavanozları aksi çevirip böyle1 gece soğumaya bırakalım. Bu ölçülerle toplam 7 adet yarım litrelik kavanoz elde ettim. Siz isterseniz daha fazla hazırlayarak kışın gönül rahatlığıyla yemeklerde tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.