Domates Konservesi (Bu Usulle Konserveleriniz Kış İçin Şip Şak Hazır)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Domates Konservesi (Bu Sistemle Konserveleriniz Kış İçin Şip Şak Hazır) Tanımı İçin Gereçler

• 5 kg bursa domatesi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 6 – 7 adet yarımlık cam kavanoz
Domates Konservesi (Bu Yolla Konserveleriniz Kış İçin Şip Şak Hazır) Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Domatesleri yıkayıp suyunu sürdürün.
  2. Akabinde her bir domatesi 4 5 kesime kesip robotta çekin. Dilerseniz domateslerin kabuklarını soyabilirsiniz tercih sizin ben soymadım robotta çektiğim için.
  3. Çekilen domatesleri tencereye alıp üzerine tuz şeker ve zeytinyağını gezdirin ve ocağa alıp evvel yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
  4. Kaynadıktan daha sonra kısık ateşte orta ara karıştırarak 1 saat pişmeye bırakalım.
  5. Toz şeker konservenin bozulmaması ve daha uzun müddet koruma etmesini sağlayacaktır. Ölçüsü az olduğu için tadını hissetmeyeceksiniz.
  6. Şeker bununla birlikte domateslerin ekşiliğini de almış olacaktır. Gereğince pişen domatesi ocağın altını kapatmadan yıkanıp suyu süzülmüş kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım.
  7. Kavanozları aksi çevirip böyle1 gece soğumaya bırakalım. Bu ölçülerle toplam 7 adet yarım litrelik kavanoz elde ettim. Siz isterseniz daha fazla hazırlayarak kışın gönül rahatlığıyla yemeklerde tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.