Domates Kurutması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Domates Kurutması Tanımı İçin Gereçler

• İstediğiniz ölçüde domates
  • Tuz
Domates Kurutması Tanımı Yapılışı

1. Bugün sizlerle her sene yaptığım domates kurusu tanımını paylaşmak istiyorum.
  2. Bu sene biraz erken başladım, zira domates kurusu çabuk bitti bu sene, kalmadı.
  3. Yalnızca kışın değil yazın da salatasını tükettiğimiz için fazla yapıyorum.
  4. Domates ölçüsünü siz belirtin, yumurta domates olursa şahane olur o daha etli olduğu için, ancak yoksa olağan domates de uygun bu sürece.
  5. Gördüğünüz üzere bende olağan salkım domates kullandım, yumurta domates daha hiçbir yerde yok zira domatesleri yıkayıp kabuklarını soymadan halka halka dilimliyoruz ne hayli inçe ne fazlaca kalın.
  6. Fırında olan tel ızgara bu süreç için hayli uygundur.
  7. Ben balkonuma bir sofra bezi serip üzerine tepsi koyup, tepsinin üzerine tel koyup telin üzerine dilimlenmiş domatesleri dizip, domateslerin üzerine tuz serpiştirip kurutuyorum.
  8. 4-5 gün kâfi oluyor, daha sonradan bir tepsiye toplayıp 2 günde o denli bekletiyorum.
  9. daha sonradan da uygun saklayabileceğiniz bir kapta yahut bez torba kuru bir yerde koruma edin.
  10. Tuz da serpiştirdiğimiz için hiç sinek böcek gelmez, bu yüzden gönül rahatlı ile kuruta bilirsiniz açık havada.