Domates Salçası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 50 kilo domates
- Salamura tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Salça hayli meşakkatli bir iş ancak 1 yıl tüketeceğinizi ve en azından ortasında ne olduğunu bilmek insanın içini rahatlatıyor ve yeniden yapmaya teşvik ediyor.
- Öncelikle domatesleri güzelce yıkıyoruz. Kabaca 4 e bölüp yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Büyük tencere seçerseniz işiniz biraz daha kolaylaşır.
- Kaynama işi biten domatesleri evvel süzgeçte süzdürüyoruz. ondan sonrasında büyük torbalarda büsbütün suyu azalana kadar bir yere asarak bekletiyoruz.
- Suları süzülen domatesi büyük bir leğene ya da tencereye boşaltıp blenderden geçiriyoruz. Asıl sorun artık başlıyor????????
- Domateslerimizin kevgirle oldukça içli dışlı olmaları önemli. Posası ve çekirdeği kalana kadar bastıra bastıra domatesi kevgirden geçiriyoruz.
- Altta kalan domatesleri tuzunu da ekleyip en az bir, bir buçuk saat orta ateşte kaynatıyoruz. Bu kademede sık sık karıştırmanız gerekiyor tabanı tutmasın diye.
- Ben en son kaynatma işini iki seferde yaptım hem fazlaca sıçrıyor diye birebir vakitte daha kolay karıştırabileyim diye. Kaynatmayı suyu büsbütün azalıp katılaşana kadar gerçekleştirebilirsiniz.
- Ben bu yıl tepsilere serip cam balkonumda suları çekilene kadar güneşe bırakmayı tercih ettim.
- Bütün bu süreç kararında uygun kaplara ya da kavanozlara doldurduktan daha sonra üzerine sıvı yağ eklerseniz salçanız hava almayacak ve bozulmayacaktır. Deneyen herkese sıhhatle tüketmek nasip olsuuunnn.