Domates Salçası

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Domates Salçası Tanımı İçin Gereçler

• 50 kilo domates
  • Salamura tuz
Domates Salçası Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Salça hayli meşakkatli bir iş ancak 1 yıl tüketeceğinizi ve en azından ortasında ne olduğunu bilmek insanın içini rahatlatıyor ve yeniden yapmaya teşvik ediyor.
  2. Öncelikle domatesleri güzelce yıkıyoruz. Kabaca 4 e bölüp yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Büyük tencere seçerseniz işiniz biraz daha kolaylaşır.
  3. Kaynama işi biten domatesleri evvel süzgeçte süzdürüyoruz. ondan sonrasında büyük torbalarda büsbütün suyu azalana kadar bir yere asarak bekletiyoruz.
  4. Suları süzülen domatesi büyük bir leğene ya da tencereye boşaltıp blenderden geçiriyoruz. Asıl sorun artık başlıyor????????
  5. Domateslerimizin kevgirle oldukça içli dışlı olmaları önemli. Posası ve çekirdeği kalana kadar bastıra bastıra domatesi kevgirden geçiriyoruz.
  6. Altta kalan domatesleri tuzunu da ekleyip en az bir, bir buçuk saat orta ateşte kaynatıyoruz. Bu kademede sık sık karıştırmanız gerekiyor tabanı tutmasın diye.
  7. Ben en son kaynatma işini iki seferde yaptım hem fazlaca sıçrıyor diye birebir vakitte daha kolay karıştırabileyim diye. Kaynatmayı suyu büsbütün azalıp katılaşana kadar gerçekleştirebilirsiniz.
  8. Ben bu yıl tepsilere serip cam balkonumda suları çekilene kadar güneşe bırakmayı tercih ettim.
  9. Bütün bu süreç kararında uygun kaplara ya da kavanozlara doldurduktan daha sonra üzerine sıvı yağ eklerseniz salçanız hava almayacak ve bozulmayacaktır. Deneyen herkese sıhhatle tüketmek nasip olsuuunnn.