Domates Sosu Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 10 kg domates
- Biraz tuz
- Sıvı yağ
- 16 tane küçük kavanoz (Biber turşuları için olanları kullandım)
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle domateslerimizi yıkıyoruz. Büyük bir tencerede su kaynatıyoruz.
- Yıkanan domateslerin altlarına bıçak yardımı ile çizikler atıyoruz.
- Kaynar suyun içine domatesleri sığdığı kadar (5-8 ortası aldı benim tencerem) atıyoruz.
- 2 dk civarı bekleyen domatesleri başka bir leğende beklettiğimiz soğuk suyun içine atıyoruz.
- Sıcak sudan soğuk suya geçen domateslerin kabukları güzelce gevşerken kabuğunu soyduğumuzda elimizi de yakmıyor sıcaklığı.
- bu türlü epey daha kolay soyulduğunu goreceksiniz ayrıyeten domatese ziyan da vermiyor.
- Kabuğunu soyduğumuz domatesleri blender yardımı ile düzgünce çekiyoruz.
- Büyük bir tencereye koyuyoruz ben yarısını menemen yaptığım için küçük küçük doğradım.
- Siz isterseniz hepsini blenderden geçirebilirsiniz.
- Tencereye aldığım domateslerime biraz tuz birazda sıvı yağ döküyorum ve kaynamaya bırakıyorum.
- Düzgünce kıvam alıp suyunu çektikten daha sonra konservelere dolduruyorum.
- Burada konserve için püf nokta kapağı kapattıktan daha sonra 3 geri çeviriyoruz ve 1 defa ileri çevirip mühürlüyoruz kapağı bu biçimdece kol kaslarımızı yormuyoruz.
- Konservelerimizi kapattıktan daha sonra yavaşça sallayarak kapaklarını denetim edebilirsiniz şayet kapak tutmadıysa tıslayacaktır. Bu durumda kapağını değiştirip tekrar kapatabilir yok içim rahat etmez diyorsanız kapağını değiştirip kaynatarak emin olabilirsiniz,.
- Tek tek şişelediğimiz konservelerimizi bir battaniyeye sararak 1 gün uyutuyoruz ve kaldırıyoruuuz.