Domates Sosu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Domates Sosu Tanımı İçin Gereçler

• 10 kg domates
  • Biraz tuz
  • Sıvı yağ
  • 16 tane küçük kavanoz (Biber turşuları için olanları kullandım)
Domates Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle domateslerimizi yıkıyoruz. Büyük bir tencerede su kaynatıyoruz.
  2. Yıkanan domateslerin altlarına bıçak yardımı ile çizikler atıyoruz.
  3. Kaynar suyun içine domatesleri sığdığı kadar (5-8 ortası aldı benim tencerem) atıyoruz.
  4. 2 dk civarı bekleyen domatesleri başka bir leğende beklettiğimiz soğuk suyun içine atıyoruz.
  5. Sıcak sudan soğuk suya geçen domateslerin kabukları güzelce gevşerken kabuğunu soyduğumuzda elimizi de yakmıyor sıcaklığı.
  6. bu türlü epey daha kolay soyulduğunu goreceksiniz ayrıyeten domatese ziyan da vermiyor.
  7. Kabuğunu soyduğumuz domatesleri blender yardımı ile düzgünce çekiyoruz.
  8. Büyük bir tencereye koyuyoruz ben yarısını menemen yaptığım için küçük küçük doğradım.
  9. Siz isterseniz hepsini blenderden geçirebilirsiniz.
  10. Tencereye aldığım domateslerime biraz tuz birazda sıvı yağ döküyorum ve kaynamaya bırakıyorum.
  11. Düzgünce kıvam alıp suyunu çektikten daha sonra konservelere dolduruyorum.
  12. Burada konserve için püf nokta kapağı kapattıktan daha sonra 3 geri çeviriyoruz ve 1 defa ileri çevirip mühürlüyoruz kapağı bu biçimdece kol kaslarımızı yormuyoruz.
  13. Konservelerimizi kapattıktan daha sonra yavaşça sallayarak kapaklarını denetim edebilirsiniz şayet kapak tutmadıysa tıslayacaktır. Bu durumda kapağını değiştirip tekrar kapatabilir yok içim rahat etmez diyorsanız kapağını değiştirip kaynatarak emin olabilirsiniz,.
  14. Tek tek şişelediğimiz konservelerimizi bir battaniyeye sararak 1 gün uyutuyoruz ve kaldırıyoruuuz.
Domates Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı