DTB, eski jimnastikçinin iddiaları üzerine soruşturma başlatacağını duyurdu

Beykozlu

New member
“Fiziksel ve zihinsel istismar”

Eski sporcudan ciddi iddialar – dernek yorumları

29.12.2024 – 12:04Okuma süresi: 2 dakika

Tabea Alt iş başında: Ciddi iddialarda bulunuyor.

Resmi büyüt

Tabea Alt iş başında: Ciddi iddialarda bulunuyor. (Kaynak: Hansjürgen Britsch/imago-images-bilder)

Eski jimnastikçi Tabea Alt kamuoyuna ciddi taciz iddialarında bulundu. Şimdi dernek tepki gösteriyor.

Eski jimnastikçi Tabea Alt'ın taciz iddialarının ardından Alman Jimnastik Federasyonu (DTB) soruşturma başlatacağını duyurdu. Bu bağlamda Alman basınından gelen bir talebe yanıt olarak yapılan açıklamada, DTB ve Swabian Jimnastik Federasyonu'nun (STB), “Stuttgart'taki federal üssün sorumlu antrenörlerinin olası suiistimallerine ilişkin somut bilgilere sahip olduğu” belirtildi. Ajans.

Eski jimnastikçi Alt, cumartesi günü Instagram'da ciddi iddialarda bulunmuştu. “Bu münferit bir vaka değil; yeme bozuklukları, cezalandırma eğitimi, ağrı kesiciler, tehditler ve aşağılama günün gündemiydi. Bugün bunun sistematik fiziksel ve zihinsel taciz olduğunu biliyorum” diye yazdı 2021 yılında kariyerine son veren 24 yaşındaki oyuncu.

DTB, STB ile birlikte soruşturma başlatacağını duyurdu. Dış destek de getirilmelidir. “Soruşturmanın konusu, antrenörlerin olası suiistimallerinin yanı sıra federal bazdaki rekabetçi spor sistemindeki hatalar ve STB ve DTB'nin dernek yapıları içindeki olası ihbarların ele alınması olabilir.” ortak bir açıklamada söyledi. Ve ayrıca: “Durum açıklığa kavuşturuluncaya ve herkesin korunması için Stuttgart Artistik Jimnastik Forumu'nda eğitimle ilgili kısa vadeli önlemler başlatılacak.”

Alt daha önce Instagram'da yorum yapmıştı ve açıklamasına şu cümleyle başlamıştı: “Sen sana yapılanlar değilsin!” Uzun bir süre Stuttgart'taki ve aynı zamanda genel olarak Alman kadın jimnastiğindeki sıkıntıları kamuoyuna açıklamakta tereddüt etti. “Bu tür sorunları şirket içinde daha iyi ele alma fikri bana daha güvenli geldi, çünkü halk genellikle adil bir şekilde yargılamak veya doğru sonuçlara varmak için çok az arka plan bilgisine sahip.”

Alt, kariyerini 2021 yılında 21 yaşındayken sonlandırdı. 2016 Olimpiyat Oyunlarında takımla altıncı oldu ve 2017'de Montreal'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda denge aletinde bronz madalya kazandı.

Açıklamada, üç yıl önce kendi antrenörlerine, milli antrenöre, DTB başkanına, takım doktoruna ve diğer sorumlulara ayrıntılı bir mektup yazdığını anlattı. “Burada, Stuttgart'taki ve genel olarak Alman kadın jimnastiğindeki sorunları kendi örneğimi kullanarak açıkça belirledim ve duyurdum.” Bunun başarısız olmasından ve hiçbir sonuç vermemesinden üzüntü duydu.