Ebru Şallı’yı artık rahat bırakın

Beykozlu

New member
◊ Onur Baştürk: Yani artık ne demeli bu vicdansız toplumsal medya yorumcularına bilmiyorum. Mahallenin mutsuz teyzeleri üzere her şeye ve herkese laf yetiştirmenin ve kötülük saçmanın alemi yok.

◊ Savaş Özbey: İnsanların ortasında bu saldırganlık, ellerinde de bunu paylaşıp yayabilecekleri telefonlar olduğu sürece bitmeyecek maalesef. Bugün Ebru, yarın oburu. Daha eşi vurulur vurulmaz yapılan acımasız yorumlardan dolayı Ece Erken de Instagram’ını kapatmak zorunda kalmadı mı? meğer tanımaz etmez. Tahminen tanısa sevecek de. Ancak olamayışlarının, eksikliklerinin, hayattan intikamını bu biçimde alıyor işte.

◊ Orkun Ün: Ebru Şallı’ya, Ece Erken’e… Daima bayanlara oluyor bu biçimde taarruzlar. Vicdan yok kimi insanlarda. Klavye ardına gizlenip akıllarına geleni yazıyorlar. Akıl da yok işin berbatı bunları yazanlarda. Keyifli oluyorlar diğerlerine hakaret edince. Bunun tahlili var mı inanın bilmiyorum.

◊ Ömür Gedik: Kronik acısı olan bir beşere bu kadar yüklenmekten nitekim ne zevk alıyorlar? Kimin ne acı çektiğini, neler yaşadığını kim ne kadar bilebilir ve bunun üzerinden nasıl yorum yapabilir? Diğerlerinin acısına acı katmaya çalışmak zalimlikten öteki bir şey değil. Ebru’yu artık bir rahat bıraksınlar.

Savaş Özbey – Onur Baştürk – Orkun Ün – Ömür Gedik

Dört Yapraklı Yonca’dan bir yaprak koptu

Bu haftaya Fatma Girik’in mevt haberiyle berbat başladık. “Dört Yapraklı Yonca”nın bir yaprağı artık yok. Fatma Girik’in akabinde neler söylemek istersiniz?

Savaş Özbey: Çevirdiği 200’e yakın sinema, onlarca ödül, Memduh Ün’le yaşadığı büyük aşk, fazlaca sevdiği Bodrum’da geçirdiği yıllar, işçi yanlısı çabası, dostları, hayvanları, milyonlarca hayranı… Ne hoş bir Fatma Girik gelip geçti bu dünyadan. Keşke herkese nasip olsa.

Ömür Gedik: Dört Yapraklı Yonca’dan bir yaprak koptu, rüzgârında anılarımızı da alıp götürdü. Dobra, mert, birebir Sürücü Nebahat karakteri üzere uygun kalpli ve büyük oyuncuydu Fatma Girik. Işıklar ortasında uyusun.

Onur Baştürk: Evvelce bu biçimde durumlarda kanallarda kaybedilen kişinin sinemaları gösterilirdi. Artık ise üç-beş lafla yapılan anma merasiminden daha sonra bu kadar kıymetli sanatkarların kaybı iki günde unutuluyor. Ben Fatma Girik’in mevti kadar en hayli buna üzüldüm. bu biçimde olmamalıydı.

◊ Orkun Ün: Ne keyifli bize ki bu biçimde bir bedelin sinemalarıyla yetiştik. Fatma Girik hem epey hoş bakan, hem tüm rollerin üstesinden hakkıyla gelen, tıpkı vakitte yüreğiyle insanlara dokunan bir sanatçıydı.

Bakarken üşüdüm

Kendall Jenner’ın kardaki bikinili pozundan daha sonra misal bir paylaşım da Pelin Akil’den geldi. Mayosuyla kendini karlara bıraktı oyuncu. O paylaşımdan daha sonra bir de korona oldu! Karda soğuğa meydan okuyan çıplaklığa ne diyorsunuz? Hangisini daha stil buldunuz?

◊ Ömür Gedik: Valla ben paylaşımlara bakarken o kadar üşüdüm ki, usulü falan değerlendiremedim. Bir biçim da yok aslına bakarsan ortada galiba, çılgınlık var daha epey. Kendall Jenner, dondurucu soğuklarla gayret etme yeteneğiyle tanınan ‘Buz Adam’ lakaplı ekstrem atlet Wim Hof’a özenmiş. Pelin Akil kime özendi bilmiyorum artık lakin o pozdan daha sonra korona müspet çıkması hiç güzel olmamış. Bağışıklığını düşürüp, ciğerlerini üşütmemiştir umarım. Geçmiş olsun diyorum, tekrar olmasın.

◊ Onur Baştürk: Kendall’ınki daha hoştu alışılmış. Pelin’inki epeyce berbattı. Üstüne korona olmamıştır. Diğer yerden kapmıştır. Soğuk vücuda yeterli gelir.

◊ Savaş Özbey: Pelin Akil’in üstüne Saba Tümer de bornozuyla uzandı karların üzerine. E hoş işte, eskilerin tabiriyle “çeliklenmiş” oluyorlar diyeceğim fakat daha sonra da hastalanıyorlar. Dua edelim challenge’a falan çeviremeden karlar eridi.

◊ Orkun Ün: Stil konusunda Kendall’cıyım ben de. esasen üslup denen şey tam olarak budur, sen bir hareket yaparsın, akabinde tüm dünya seni taklit eder. Kendall bunu yapıyor. Lakin Türkiye’de kar yağdığı periyotta Kendall’dan gelen bu manzaralar resmen makus örnek oldu bizim ünlülere. Birçoğu karda bikiniyle poz verdi, kimileri karlara attı kendini. Yahu ben parmak ucuma soğuk değse tir tir titriyorum, bunlardaki yüreğe bak!

Bayan rolü bildirinin ta kendisi

Ozan İtimat, oyunculuğa tiyatroyla döndü. “Taxim” oyununda Şevket Çoruh’la başrolü paylaşacak olan İnanç, bayan kılığında sahneye çıkacak. Oyuncunun bu dönüşünü nasıl buldunuz?

Orkun Ün: Biliyor musunuz, hoş soru. Hiç aklıma gelmemişti bu rolün bir gönderme olacağı. “Ben aslında bayan haklarına saygılıyım, bayanları başımın üzerinde fiyatım, onlara asla el kaldırmam” bildirisi. Olabilir. Mantıklı. Şevket Çoruh da, Ozan İtimat de hayli uygun oyuncular. Daima söylemiş olduğimi tekrar söylüyorum, orası ismi üzerinde sahne.

Savaş Özbey: Orta verdikten daha sonra üçüncü, dördüncü işi olsaydı kimse bu biçimde bir irtibat kurmazdı. Fakat dönüş projesinde bayan rolüne girmek gönderme falan değil, bildirinin ta kendisi. Ha bu bildiri alınır mı, alınırsa hakikat anlaşılır mı, orasını “Taxim”in 2 Şubat’taki prömiyerinden daha sonra nazaranceğiz.

Ömür Gedik: Ozan İtimat bence yaşayacağını yaşadı, kendi iç muhasebesini yaptı, resmen ortadan kayboldu. Artık dönme vakti gelmişti. Dönüşünün bayanlarla empati yapabildiği bir rolle olması hoş bir bildiri üzere duruyor. Ozan İtimat hayli uygun bir oyuncu, bir daha başlamasına sevindim.

Onur Baştürk: Bayan kılığında derken, bir bayan karakteri mi oynuyor yoksa travestiyi mi, ben onu anlamadım. Lakin şayet bu karakter seçimi yaşanan olaylara bir gönderme için yapıldıysa nitekim çok anlamsız! Umarım o denli değildir diyelim ve bu bahsi geçelim.

Sanat dünyasının estetik sorumlusu Seda Abla

Seda Sayan’ın Nurseli İdiz’in katıldığı programa bağlanıp ünlü oyuncuya “Seni izlerken gıdığını gördüm. Kendini bana emanet et. O gıdını çabucak yaptırmam lazım. Sponsorun olacağım. Korkacak bir şey yok” demesine ne diyorsunuz? Seda Sayan ülkenin “estetikten sorumlu bakanı” olabilir mi? Nurseli İdiz bu teklife ne der sizce?

◊ Onur Baştürk: Ya hayli güldüm bu teklife. Seda Sayan tüm sanat dünyasının estetik operasyon sorumlusu olacak galiba. Gidişat onu gösteriyor. Ancak ya Nurseli İdiz gıdısıyla memnunsa, bu biçimde ne olacak Seda Abla?

Savaş Özbey: “Sponsorun olacağım” derken, cebinden para vermeyecek. “Canlı yayınlayacağız, tabibin da reklamı olacak” demek o. Varsın olsun.

Sonuç hoş olduğu sürece estetik güzel bir şey. Nurseli İdiz’in muhtaçlığı var mı derseniz, bence yok. Lakin bayan gözü diğer bir şey natürel. Seda Sayan lazım dediyse lazımdır. Zira Ajda Pekkan’dan daha sonra estetiği en güzel kullanan ikinci isim Türkiye’de.

Ömür Gedik: Seda Sayan estetiklerini taklit eden edene. Matruşka üzere bir sürü Seda Sayan dolanıyor ortalıkta. Kendisi hususun uzmanı ve bilir şahsı oldu diyebiliriz. Kelam sahibi olabilir yani. Ayrıyeten yardımsever kişiliğiyle de tanınıyor. Sevdiği insanlara deneyimleyip memnun olduğu şeyleri önermesi de bundan.

Nurseli İdiz’in yüzü bebek üzere, gıdısı gitse sahiden de epeyce daha hoş olabilir. Bence Seda’nın teklifini kabul etsin.

Orkun Ün: E artık Seda Sayan uzman natürel bu konularda. Uygun de bakıyor kendine. Baksanıza ne süreç yaptırsa gündem oluyor. Hatta “Fransız askısı Seda Sayan askısı olsun” diyenler var ortalıkta. Nurseli İdiz de bu teklife ‘hay hay’ deyip kendini Seda Sayan’a bıraksın bence. Zerre pişman olmaz.

Şöhretin güç yanı

Dört ünlü bayan… Ezgi Mola, Serenay Sarıkaya, Ayça Ayşin Turan ve Aleyna Tilki’nin başı takıntılı hayranlarıyla sıkıntıda. Kimi konutunu değiştirdi, kimi yargıya sığındı. Ne diyorsunuz bu işe?

◊ Savaş Özbey: Ünlü olmanın güç yanlarından biri. Göz önünde olduğunuz için hiç münasebetiniz olmasa bile arızalı tipleri de paratoner üzere üstünüze çekiyorsunuz. Yalnızca Türkiye’de değil, her yerde tıpkı. Bu yüzden müdafaalarla gezmelerine, yanlarına kimseyi yaklaştırmamalarına fazlaca da kızmamak lazım. Hele ki bayan sanatkarların.

◊ Ömür Gedik: Bu iş meskeni değiştirmekle çözülmez. Yeni konutu de bulurlar zira. Ve bitmezler. Takıntılı hayran sıkıntısı epey kötü. Evet, hayatı kısıtlayıcı tahminen lakin muhafazalı, güvenlikli siteler tercih edilmeli. Ve kesinlikle devlet bu tehditleri ciddiye alıp teminat sağlamalı.

◊ Onur Baştürk: Hayranlık denen olgu da vakte uydu galiba. Her şeyde olduğu üzere hayranlar da çok uçlarda davranıyor. Bu ünlülerin başına gelen de bu. Şu da var: Hayranlar adım adım izliyorlar toplumsal medyadan ünlüleri. Her şeyden haberleri oluyor. Bu da biraz riskli bir durum alışılmış.

◊ Orkun Ün: Bence ünlü olmakla pek alakası yok bu işin. her insanın ömründe takıntılı beşerler var. Olağan ünlü olunca ‘takıntılı hayran’ ismini alıyor bu tipler.

Çok rahatsız edici bir durum. bu biçimdelerine yanıt vermesen alınıyorlar, yanıt versen “âşık bana” diyorlar. Yani ne deseniz kendilerine olumlu bir taraf çıkarıp sizin üzerinizde hakları var falan sanıyorlar. örneğin Ayça Ayşin Turan’ın sapığı Cezayirli bir şarkıcıymış. İstanbul’a gelmiş, “Seni kaçıracağım” falan diye iletiler atmış kıza. Çok kaygı verici bir durum bu.

Site idaresi cürüm işliyor

Bugün Kelebek’te yayınlanan habere nazaran; Aynur Aydın’ın oturduğu siteye dışarıdan atanan bir yönetici, sokak hayvanlarının beslenmesine karşı çıkıyor. “Bahçede kedilere, köpeklere mama veremezsiniz” diyor. Hatta daire sakinlerine “Hayvanları beslemek yasaktır” diye yazılı ihtar gönderiyor. bu biçimde bir hakkı var mı yöneticinin?

◊ Ömür Gedik: Biz HAÇİKO derneği olarak mevzuyu takip ediyoruz. Hatta 11 Kasım 2021’de site idaresine bir ihtarname de gönderdik. İdare konseyi üyemiz Av. Serdar Uluç’tan aldığım net bilgiyi paylaşıyorum; “Sokak kedilerini uzaklaştırmaya yönelik hareket, 5199 sayılı kanun kapsamında yasaklıdır. Muhalif davranılması halinde 9.7.2021 tarihinde yapılan değişiklik daha sonrası 6 aydan 3 yıla kadar mahpus cezası öngörülmüştür.” özetlemek gerekirsesı site idaresi bile isteye cürüm işliyor.

◊ Orkun Ün: Ben Aynur Aydın’la da konuştum. bir müddetdir bu ‘yönetici’ tacizinden sıkıntı yanıyordu. Latife üzere. Adam kendine kaygı edinmiş bu durumu. Ağzı lisanı olmayan, ufacık kedi ve köpeklerle uğraşıyor, Aynur’u tehdit ediyor. N’apmaya çalışıyor, anlamak mümkün değil. Ömür’ün karşılığı fazlaca güzel oldu, tüzel olarak ne yapılması gerektiğini anlattı. Eminim Aynur şu an derin bir ‘oh’ çekiyor, yönetici beyefendi ise ‘yandık’ diyordur.

◊ Savaş Özbey: bu biçimde bir kanun, kural olabilir mi? Kim karışır kimin neyi besleyeceğine, hangi hayvana yem vereceğine? Şayet komşuların bir rahatsızlığı var ise ki kimi vakit olabiliyor, bu da karşılıklı konuşarak halledilir. Kendinden kanun uydurarak değil.

◊ Onur Baştürk: Yöneticinin bu biçimde bir yasak koyma hakkı doğal ki yok. Lakin sitenin içi barınağa döndüyse o da fazlaca uç bir durum doğal. Bizdeki zihniyet daima “Yasak kardeşim” ruh halinde olduğu için bu olay da anlamsız yere büyümüş.

Yapay bir gündem mi?

Hande Erçel ve Kerem Bürsin ayrıldı. Argümana bakılırsa sebep; daha evvel Erçel’e gelen proje tekliflerini kıskandığı için olay çıkardığı söylenen Demet Özdemir. Kerem Bürsin’in oynayacağı dizinin başrolüne Özdemir’in talip olduğu, bu rolü reddeden Hande Erçel’in ise Bürsin’e reaksiyon gösterdiği hatta onu konuta almadığı yazıldı. Yorumlarınızı alalım.

◊ Onur Baştürk: Bana burada yapay bir gündem yaratılmaya çalışılıyor üzere geliyor. “Hande ve Demet gerilimi” gündemi. Hande ve Kerem’in ayrılığının da, rol aldıkları dizinin bitmesinden daha sonraki aylara denk gelmesi manidar. Ne denilebilir ki, dizi ünlüleri epey belirli kümelerde yaşıyor ve o kümeler ortasında sevgili bulup daha sonra birbirleriyle didişiyorlar.

◊ Ömür Gedik: “Dizi aşkları işte” diyerek sevgiyi indirgemek istemiyorum lakin sanırım finalde olay buna geliyor. Olmasını dilemem, dedikodudur umarım. Zira Hande ile Kerem ikilisini seviyordum. Bu ikilinin üzerine Demet ve Kerem aşkı olmaz.

◊ Savaş Özbey: Hande Erçel’in işkillenmesinden daha doğal bir şey yok, zira Kerem Bürsin’le kendi ilgisi de bir daha bir dizi vasıtasıyla başlamıştı. Hatta kelam konusu Kerem olunca diziye bile gerek yok. Serenay Sarıkaya ile aşkı, birlikte rol aldıkları bir reklamla başlamıştı. İnsan kıssadan pay biçer doğal kendine.

◊ Orkun Ün: Latife sandık da değilmiş, ayrılmış Hande ve Kerem. ‘HanKer’ diyorlardı fanları onlara özetlemek gerekirse. En epey da onlar üzülmüştür bu duruma. “İlişkiyi Demet Özdemir bozdu”, “Hande, Demet’i kıskandı” üzere söylentilere ben inanmıyorum. Olur mu o denli şey? Yalnızca bizim memnun gördüğümüz çift kapalı kapılar arkasında keyifli değilmiş. “Ayrılık da sevdaya dahildir” arkadaşlar, unutmayın.