Eike ile her zaman sorun

Beykozlu

New member
Eike Immel 49 dolandırıcılıkla suçlanıyor. Bundesliga’nın eski kalecisi ilk kez olumsuz dikkatleri üzerine çekmiyor.

Fotoğrafta Michael Lampel’in bakışları boş görünüyor. Sanki tüm bunların nasıl olduğunu merak ediyormuş gibi. Resimde kameraya suç duyurusunda bulunuyor. Eike Immel’e karşı. 534 kez Bundesliga oyuncusu, 1988’de evinde Avrupa Şampiyonası’nda Almanya’nın milli kalecisi, 1992’de VfB Stuttgart ile Almanya şampiyonu. Lampel onu 49 davada dolandırıcılıkla suçluyor. Eski istisnai kalecinin, Saarland yönetim danışmanını 18.000 avroluk rahatlattığı söyleniyor (bunun hakkında daha fazlasını buradan okuyun). Eike Immel’in şerefsiz dosyasının son bölümü.

Immel, 17 yaşında Alman profesyonel futbolunda Borussia Dortmund için ilk maçına çıktı, 18 yaşında BVB’de tartışmasız bir numaraydı, yıllık maaşı 300.000 marktı. Ancak bir çiftçinin oğlu muazzam para yağmuruna kapıldı: Bir Porsche Turbo için 110.000 mark, bir Rolex kol saati de dahil olmak üzere kapsamlı bir alışveriş turu için 20.000 mark ve tekrar tekrar yasadışı poker turları.

Sepp Maier’den bu yana en büyük Alman kaleci yeteneği olarak kabul edilen Immel, kazandığı parayı iki eliyle harcadı. Maaşın geri kalanı, onu değersiz emlak fonlarına ve müşteri modellerine batıran karanlık danışmanlara emanet etti.

Immel, çömezden borç para aldı ve işini kaybetti.

Ama bir şekilde Immel, uçurumun kenarındaki dengeyi sağlamayı başardı. Yıllarca, hatta on yıllarca. 1997’de kariyerinin sona ermesinden sonra bile dava doğrudan gelmedi. 1992’deki şampiyon koçu Christoph Daum, onu kanatları altına aldı ve onu Beşiktaş’ta ve daha sonra Fenerbahçe İstanbul’da kaleci koçu yaptı. Immel düzenlenmiş, yüksek maaşlı bir iş peşinde koşuyordu – ancak fon eksikliği havadan uçup gitmedi.

resim 22609439
resim 22609439

O zamanlar dünya hala (büyük ölçüde) iyiydi: Eike Immel, Christoph Daum ile antrenman yapıyor (soldan). (Kaynak: imago spor fotoğraf servisi)

Immel, o zamanki Fenerbahçe kalecisi Rüstü’den yaklaşık 30 bin euro borç aldı. Sözleşmeyle vaat edilen bir performans ikramiyesinin ödenmesi onun için yeterince hızlı gitmedi. Sayı patladı ve Daum, Immel’i düşürdü. Immel yayınladığı kendi adını taşıyan biyografisinde “Bu boktan ve aynı zamanda stresliydi, çünkü bir kaleci koçu olarak tarafsız kalmam gerekiyordu. Hikaye ortaya çıktı, tabii ki büyük bir baş belasıydı. Parayı asla almamalıydım,” dedi. 2022’de.

Türkiye’den döndükten ve aylık ödemeleri olmayınca, Immel için işler çok hızlı bir şekilde kötüye gitti: 2005’te mübaşir kapıdaydı ve acil ödeme veya yeminli ifade olarak 40.000 avro talep etti. Immel kendini matta buldu. 2007 yılında meteliksiz olduğunu fark etti ve tahmini 70.000 Euro ücret karşılığında RTL orman kampına gitti. 2008’de, Nisan’da özel iflas, ardından Haziran’da dolandırıcılıktan mahkumiyet – memleketi Stadtallendorf’tan bir tanıdığına, bir ay içinde yüzde 100 faizle geri ödeme beklentisiyle yaklaşık 15.000 Euro vermişti.

2012’de bir sonraki mahkumiyetle tehdit edildi: 78 vakada kokain satın almaktan. Yıllar önce Immel, Ruhr bölgesindeki yeraltı dünyasından kişilerle takılmış ve hüküm giymiş bir dolandırıcı ve genelev ortak sahibini bir arkadaş olarak hayatına sokmasına izin vermişti. Eski Dortmund futbol kahramanı, şehirdeki ilk başarılarından beraat etti ancak sonunda itibarı yerle bir oldu.

İddia edilen sohbet geçmişlerinin Immel’i aktarması gerekiyor

Şimdi, Dortmund’daki kırmızı ışık olayından on yılı aşkın bir süre sonra, Immel yine jüri masasına gitmekle tehdit ediliyor. “Bild” ve “Welt”teki paylaşılan sohbet geçmişlerinin belgelendiği söylendiğine göre, Immel’in sözde yeni kurbanını Katar Emiri’nden aldığı iddia edilen danışmanlık ücretleriyle kandırdığı söyleniyor.

Lampel’in dolandırıcılık iddiaları için yayınladığı kanıtlar, Immel’in defalarca ördüğü söylenen çirkin bir yalanı ortaya koyuyor. “Ne gün! Sonsuz haberlerim var. Beckham ve Raúl ile konuştum. Size her şeyi açıklamak için sabırsızlanıyorum. Aslında Tamim’i istiyordum (Ben Katar Emiri Hamad Al-Thani, editörün notu). seninle konuşsaydım geri dönerdim”, Immel’den gelen bir mesajda yazmalıdır. 62 yaşındaki kişinin para istediği bir diğerinde ise “Yoldayız ve yakıt ikmali yapmamız gerekiyor. Param o kadar iyi istiflenmiş ki alamıyorum. Lütfen tekrar 150 euro gönderir misiniz!”