Ekşili Börülce (Sofralarınızda Kendini Muhakkak Sevdirecek) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Ekşili Börülce (Sofralarınızda Kendini Mutlaka Sevdirecek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- Taze börülce (ben 1/2 (yarım) kg kullandım)
- Sıcak su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon / koruk ekşisi
Not EkleTarifi Yazdır
- Börülcelerin iki tarafındaki uçlarını keserek alalım. Keserken aşağı hakikat asılarak var ise kılçıklarını alalım. daha sonrasında yaklaşık baş parmak uzunluğunda doğrayalım. Börülceleri yıkayarak tencereye alalım.
- Üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak suyunu ve 2 tatlı kaşığı tuzunu ekleyerek haşlayalım. Ben düdüklüde haşladım ve buhar çıkışından daha sonra 5-6 dk kadar bekleyip ocağı kapattım. Sizin için nasıl uygun olacaksa o biçimde haşlama yapabilirsiniz.
- Haşlanan börülceleri süzelim.
- Limonu sıkalım. İçerisine 2 diş dövülmüş sarımsağı ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek karıştıralım. Börülcenin tuzu az gelirse bu kademede sosuna tuz ekleyebilirsiniz.
- Börülceleri servis tabağına alalım. Üzerine sosumuzu ekleyelim. Dilerseniz domates dilimleyebilirsiniz, börülceye yakışacaktır.
Ekşili Börülce (Sofralarınızda Kendini Mutlaka Sevdirecek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı