semaver
New member
30 yılı aşkın süredir kız kardeşiyle birlikte sahnedeydi. Alexandra ve Anita Hofmann artık solo olarak da başarılılar. İkincisi artık bir hastalık zamanından bahsediyor.
Şarkıcı Anita Hofmann'ın anoreksi vardı. 46 yaşındaki oyuncu bunu yeni kitabı “Just Be Beautiful”da kamuoyuna açıklıyor. Şu anda etrafındakilere karşı suçlamalarda bulunan Hofmann, aynı zamanda bulimia ve ciddi bir nörodermatit hastası olduğunu söylüyor.
Hofmann'ın kitabı 10 Şubat'ta yayınlanacak. Önceden “Bild”e şöyle diyor: “Güzel olmalıyım ve aynı zamanda beni çirkinleştiren, beni çirkin ve zayıf kılan hastalıklarla da savaşmalıydım.”
Hofmann ayrıca şunları söylüyor: “Çevrem tarafından yabancılaştığımı hissettim.” Ama hepsi bu değil. Bu nefeste, şu anda 49 yaşında olan kız kardeşi Alexandra Hofmann'ı da bir şeyle suçluyor. “İkilimizde yaratıcı fikirlerimi ortaya koyamadım çünkü kız kardeşim Alexandra bana bunun için çok az yer verdi. Görünüşümle sınırlı kaldım ve 'Sadece güzel ol' ifadesini çok sık duydum.” Kitabının adı da buradan geliyor.
“İçimde korkunç bir ses vardı”
Tüm bunlardan dolayı, özgürlük eksikliği ve heteronomi nedeniyle Anita Hofmann kendinden şüphe etmeye başladı ve dolayısıyla yeme bozukluğu geliştirdi. “Aynaya baktığımda 43 kiloluk sıska bir insan görmedim ama yine de hayali zayıf noktalarım vardı. İçimde beni aç bırakan, biraz daha yemek yediğimde bana eziyet eden korkunç bir ses vardı.” Hofmann diyor. Sonunda yemek yedikten sonra kusmaya başladı.
Kendisinde de bulunan nörodermatit, astım ve alerji nedeniyle gece gündüz ağrı çekiyordu. Hofmann şöyle anlatıyor: “Bir el sıkışma ve dokunmak canımı acıtıyordu. Açık cildim, tüm vücudumda kızarıklıklar ve irin vardı.” Müzisyen artık hayata gerektiği gibi katılamadığını açıklıyor. Her zaman çok fazla ilaç almak zorunda kaldı. Hofmann, lazer tedavisi sayesinde bir noktada lazeri kullanmayı bırakıp hastalıklarının üstesinden gelebildiğini söylüyor. Bugün, “Son birkaç yıl bir kurtuluş gibiydi” diyor.
Kardeşiyle uzun yıllar sahnede
Anita ve Alexandra Hofmann genç yaşta birlikte sahneye çıktılar. Televizyona çıkışlarını 1989'da ARD programı “Musikanten”de “With a lot of music” şarkısıyla yaptılar. Piyano, akordeon, trompet ve saksafon gibi çeşitli enstrümanlar çalıyor. İkili şu ana kadar birlikte 14 albüm yayınladı. 1990'larda gerçekten de Hofmann kardeşler olarak yola çıktılar. 2012'den itibaren kendilerine Anita ve Alexandra Hofmann adını verdiler.
Kız kardeşler artık solo sanatçılar olarak aktifler ve yakın arkadaş olmaya devam ediyorlar. Stefan Mross'un 2023 yazında “Her Zaman Pazar Günleri” programında açıkça belirttiği gibi, birbirlerini rakip olarak görmüyorlar: “İkimiz sadece 35 yıl sonra bunun tadını çıkarmak istiyoruz. ARD programında Alexandra Hofmann, 'Üç takipçisi daha var' veya 'Çünkü üç hayranları daha var' dedi.