Enis Arıkan: Hazal’ı izlerken Aslı’yı izliyormuş üzere oldum

Beykozlu

New member
Dün vizyona giren “Benden Ne Olur” sinemasında kendisini canlandıran Enis Arıkan’la konuştuk. Yakın arkadaşı Aslı Kızmaz’ın epey satan romanından uyarlanan sinemanın başrolünde bir daha yakın arkadaşı Hazal Kaya başrolde. Onur Tuna’nın öteki başrolü paylaştığı sinemada Enis Arıkan, Hazal Kaya’nın canlandırdığı Sertab Bal’ın iç sesini “Enis Arıkan” olarak canlandırıyor. çok komik bu rolü ve kendini oynayan Arıkan’a sineması ve projelerini sorduk.

◊ Aslı Kızmaz’ın kitabı “Benden Ne Olur”, çıktığı gün itibariyle sineması nasıl olur diye konuşulan bir projeydi. Kendinizi sinemada nasıl buldunuz?

– Kendimi o kadar sinemaya kaptırdım ki sineması izlerken, hiç kendimi izleme fırsatım olmadı diyebilirim. Hazal’ın ve öbür bütün oyuncuların performansından o kadar etkilendim ki… Birinci sefer kendime takılmadan bir sineması rahat rahat izleyebildim.

◊ Enis Arıkan’ı Enis Arıkan olarak izliyoruz. Lakin en hoş yanı hem de hayali arkadaş olması. Nasıldı bu biçimde bir rolde yer almak?

– Çok severek oynadım, kendimi oynamak fazlaca keyifliydi. Hazal Kaya ile en son 15 yıl evvelden birlikte bir dizide oynamıştım, yeniden onunla birlikte bir iş yapmak beni fazlaca heyecanlandırdı. O yüzden çok eğlenerek oynadım.

MAKÛS YORUMLARI GÖRMEZDEN GELİYORUM

◊ Sinemada hayli sert bir Cem Belevi repliği var hakkınızda. Toplumsal medyada aldığınız negatif yorumların bir bütünü üzere. Çok samimi bir cevap veriyorsunuz sinemanın içerisinde. Nitekim ağzına kürekle vurmak istiyor musunuz hakkınızda “antipatik” üzere yorumlarda bulunanların?

– Ben kimseye vuramam (gülüyor). En korktuğum şeydir aslında birini kırmak, incitmek… Sinemadaki tesiri hayli komik tahminen lakin ben olağan hayatta onları görmezden gelip, fazlaca daha sakin yaşamayı tercih ediyorum.

◊ Rol arkadaşlarınızı puanlamanızı istesek, Hazal Kaya’ya kaç verirsiniz?

– Hazal Kaya’ya 10 üzerinden 10 veriyorum, zira bayılarak izledim onu. Her sahnesinde ona aşık oldum. Öteki bütün oyuncu arkadaşlarım da, benim haddime değil lakin benden tam puan aldı.

BÜTÜN OYUNCULARA HAYRAN OLDUM

◊ Eser sahibi Aslı Kızmaz ile yakın arkadaşsınız. Samimiyet sinemaya de yansımış durumda. Sizin de sevinçli bir dostluğunuz var. Bu kıssanın ne kadarı gerçek hayat ne kadarı kurgu?

– Bu soruya epey karşılık veremem… Ne kadar kurgu, ne kadar gerçek, zira Aslı beni mahveder (gülüyor)… Fakat yalnızca şunu söyleyebilirim Hazal’ı izlerken güya Aslı’yı izliyormuş üzere oldum.

◊ İzlerken kahkahalarıma mahzur olamadım. Klişe lakin size de sorayım siz ne kadar güldünüz?

– Hem epey güldüm birebir vakitte izlerken çok duygulandım. Hem Hazal’a hem öteki oyuncu arkadaşlarıma hayran kaldım.

MODELLİK YAPMAK İSTİYORUM

◊ Sırada Enis Arıkan için neler var? Modellik? Yeni oyunlar?

– O kadar istiyorum ki model olmak zira artık bir tek şarkıcılık ve modellik kaldı. Dualarınızı benden esirgemeyin her an her şey olabilir (gülüyor).

“CAMDAKİ KIZ” BANA ÇOK DÜZGÜN GELDİ

◊ Az evvel güldüren Enis Arıkan’dan bahsetmiştik. “Camdaki Kız”da Muzo rolüyle de “arkadaşlar bakın ben oyuncuyum” dediniz resmen. Muzo, kolaya alışmış üretimler için nasıl bir ikaz oldu?

– Bir oyuncu natürel ki her şeyi oynayabilir lakin her şeyi ne kadar yeterli oynar onu tartışırız. Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bana gelen fırsatları değerlendirmeye çalışıyorum. Biraz yaptığım işlerin tıpkı olmasından sıkılmıştım bu yüzden farklı bir şey yapmak istiyordum. Bu sebepten “Camdaki Kız” bana fazlaca düzgün geldi.