Erkek grup yöneticileri cinsel saldırıları atar

semaver

New member
US5 kurucularına karşı ciddi suçlamalar

Jay Khan erkek grup yöneticilerini cinsel saldırıları atar

10.07.2025 – 19:03Okuma Süresi: 2 dakika.

Şarkıcı Jay Khan görünüyor: US5 erkek grubu ile tanındı.

Resmi büyütmek

Şarkıcı Jay Khan görünüyor: US5 erkek grubu ile tanındı. (Kaynak: Image / Mix1 / Matthias Baran)

Önde gelen bir yönetici, *nsync veya us5 gibi yıldızların grafiklere yardımcı oldu – ancak eski protégé Jay Khan'ın iddia ettiği gibi pozisyonunu kullandığı söyleniyor.

Doksanların erkek grubu Boom'un arkasındaki biçimlendirici kafalardan biriydi ve iki binlerce: ABD'den müzik yöneticisi Lou Pearlman, Backstreet Boys ve *NSync gibi uluslararası başarı gruplarının kaşifi olarak kabul ediliyor. Ancak Jay Khan'a göre, müzik mogulunun görüntüsünün arkasında rahatsız edici bir taraf ortaya çıkıyor. US5 grubunun ön adamı olarak bilinen 42 yaşındaki şarkıcı, Pearlman'ın cinsel saldırısından otobiyografisi “Tariq ve I” nde rapor veriyor.

Jay Khan, 2005 yılında Lou Pearlman tarafından, “Maria” gibi şarkılarla dünya çapında bilinen yeni kurulan US5 grubu için seçildi. Geçmişe bakıldığında Khan, Pearlman'ın en başından itibaren kendisine çarpıcı bir yakınlık aradığını – hem profesyonel hem de kişisel terimlerle. “Bild” gazetesiyle konuşurken şarkıcı şimdi şöyle diyor: “Lou Pearlman'a çok borçluyum, bana hayatımın şansını verdi. Ama aynı zamanda karanlık bir tarafı vardı. Gerçek şu ki, Lou cinsel olarak saldırdı. Ve inanıyorum ki fiziksel olarak yaklaştığı tek genç şarkıcı değilim.”

Khan'a göre, Pearlman'ın davranışı başlangıçta görünüşte zararsız isteklerle başladı: düzenli olarak Khan'ın üst bedenini inceleyebilmesini istedi – sözde fitness durumunu kontrol etmek için. Pearlman vücuduna birkaç kez dokundu. Khan rahatsız hissetmesine rağmen, eğitimden sonraki masajlar da rutinin bir parçası haline geldi. Khan, “Lou'nun genç erkekler için tercih ettiği benim için açıktı.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Birçoğumuzu manipüle etmesi ve iktidar konumundan yararlanması uygun değildi.”

Khan'ın açıklamasına göre, en ciddi olay Florida'daki Pearlmans Villa'da kalış sırasında meydana geldi. O zaman Khan'ı telefonla yatak odasına çağırdı. Orada yönetici kimono yatakta bulunurken Khan fanila göründü. Pearlman ondan onunla oturmasını istedi. Bir kucakla başlayan bir konuşmadan sonra durum yükseliyordu: “Aniden elini adımımda hissettim. Şok oldum ve hemen bileğini çektim. Sonra başı çenemin altına uzandı ve göğsümün altına yattı. Bu benim için çok fazlaydı!

Khan'a göre, Pearlman'ın olaya sadece “tamam, tamam” kelimeleriyle tepki verdiği söyleniyor. O zamanlar Khan'a açık bir saldırı olduğu açıktı. Pearlman'ın davranışını “cinsel istismar biçimi” olarak tanımlıyor. Daha sonra daha fazla fiziksel yaklaşım yoktu, ancak iş teması US5 çerçevesinde kaldı.

Lou Pearlman'ın kendisi iddialar hakkında daha fazla yorum yapabilir. 25 yıllık hapis cezasında 2016 yılında kalp krizinden öldü. Hapishanede kalmasının nedeni, diğer şeylerin yanı sıra, Backstreet Boys gibi önemli isimlerin yardımıyla büyük bir kartopu sistemi işletmesidir. Bunu yaparken yatırımcıları yaklaşık 500 milyon dolar aldattı.