“Eşim tüm turlarda bana eşlik ediyor”

semaver

New member

Alice Cooper 50 yılı aşkın bir süredir şov dünyasının içinde. t-online ile yaptığı bir röportajda emekliliği neden düşünmediğini açıklıyor.

“School’s Out”, “I’m Eighteen” veya “Posion” gibi şarkılarla Alice Cooper bir rock yıldızı oldu ve milyonlarca albüm sattı. Hala defne üzerinde durmuyor, ancak yeni rekorlar kaydediyor, “Yol” (çıkış: 25 Ağustos) veya dünyanın herhangi bir yerinde turneye çıkıyor. 75 yaşındaki shock rock’çı, t-online ile yaptığı röportajda neden diğer gruplar gibi sonu müjdelemediğini ve emekliliğin müzisyen için neden bir seçenek olmadığını açıklıyor.

t-online: Albüm yapmak için tüm motivasyonu nereden buluyorsun?

Alice Cooper:
Son albümümün üzerinden iki yıl geçti. İşin garibi, yılda iki albüm yapıyordum. Örneğin, “Ölesiye Seviyorum” ve “Katil” 1971 veya “Okul Bitti” ve “Milyar Dolarlık Bebekler”. Yavaşladığımı ve yeterince çalışmadığımı bile görüyorum. Yeni albümüm “Road” iki hafta sonra çıkacak ama bir tane daha bitirmek üzereyim. Bu yüzden iş yüküme geri dönüyorum (gülüyor).

Ama artık bunu yapmak zorunda değilsin, değil mi?

Yeni şarkılar üzerinde çalışmak aslında en keyif aldığım şey. Turne ve konserler artık işin zor kısmı. Ama benim için Alice Cooper olmak bir iş değil, bir ayrıcalık.

Yani rock ‘n’ roll emekliliği beklemek zorunda kalacak.

Her halükârda! Elimden geldiğince devam etmek istiyorum ve insanlar da beni görmek istiyor. Geçmişten pek çok grup veda turnesine çıkıyor. Aerosmith veya Kiss’e bakın. Kariyerimin sonunu düşünmedim bile. Para da umurumda değil.

Hayır, çünkü eski günlerde plak satarak gerçekten çok para kazanabilirdiniz. Ama bir müzisyenin albümleriyle para kazandığı dönem artık geride kaldı. Drake veya Lady Gaga değilseniz. Eskiden albüm başına iki veya üç milyon kayıt satardım ve bu gerçekten çok büyük bir gelirdi. Artık bugün değil. Grupların bu yüzden yeni kayıt yapmayı bıraktığını duyduğumda, kendi kendime hep şunu düşünürüm: Hayranlarınız ne olacak? Hala yeni şeyler duymak istiyorlar.

Aerosmith, Kiss veya Whitesnake gibi gruplardan ayrılmadan önce orada olmanız ve kariyerlerini sonlandırdıklarında da orada olacak olmanız sizi gururlandırıyor mu?

Biraz evet. Ama ben Rolling Stones’a bakıyorum – benden önce de aktiflerdi ve hala da aktifler. Onları birkaç yıl önce canlı gördüm ve kulağa harika geliyor. Aslında her zamankinden daha iyi. Alice Cooper Band ile, yaşam tarzımızla 30 olacağımızı bile düşünmemiştik. Bugün 75 yaşındayım ve harika müzisyenlerle çalışıyorum. Hala fiziksel olarak yeterliyken neden durmalıyım? Aslında şu anda en iyi formumda olduğumu düşünüyorum.

Yılın kaç ayı yollardasınız?

Turlar sadece konser vermekten ibaret değil, aynı zamanda çok fazla seyahat içeriyor. Hala gezmekten keyif alıyor musunuz?

Kesinlikle. Eşim Sheryl, başka bir grubun, Johnny Depp ve Joe Perry’li Hollywood Vampirleri de dahil olmak üzere tüm turlarımda bana eşlik ediyor. Bunu birlikte yaşıyor olmamız elbette harika. Çocuklarımız artık büyüdü ve kendi çocukları oldu. Orada çok seyahat edebiliriz.