Eşinize Doğum Günü Pastası

Leila

Global Mod
Global Mod
Eşinize Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Gereçler

Pandispanya 20 cm kek kalıbı için

• 8 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı + 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kreması için :

• 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • Yarım litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 25 gram margarin yahut tereyağı
  • 50 gram bitter çikolata
  • 100 gram çiğ krema
  • 2 yemek kaşığı krem şanti
  • 1 yumurta sarısı
Islatmak için :

• 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşık şeker
Dışını kaplamak için :

• 2 kutu krem santi
  • 2 su bardağı süt
  • Muz siyah üzüm
  • 80 gram bitter çikolata
Eşinize Doğum Günü Pastası Tanımı Yapılışı

1. Öncelikle pandispanyasını yapalım. Öncelikle yumurtanın beyazı ve sarısını ayırıyoruz burada dikkat edilmesi gereken sarının ve akının hiç bir biçimde birbirine karışmaması yumurta beyazını çırpmaya başlıyoruz.
  2. Rengi değişmeye başladığı anda bir tatlı kaşığı limon suyumuzu ve şekerimizin yarısını ekleyerek kar üzere olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Artık sıra sarılarına geldi yumurta sarılarını üzerine kalan şekerimizi ve sıcak suyu ekliyoruz bir daha köpük köpük olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Bu ortada un nişasta kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba alarak güzelce karıştırıyoruz en az 2 sefer eliyoruz.
  5. Çırptığımız yumurta sarışının üzerine yumurta beyazının bir kısmını ve unu da üçte biri kadarını olarak dairesel hareketlerle karıştırıyoruz. Bu süreci en az üç seferde tamamlıyoruz.
  6. Kalıbımızın altına yağlı kağıt ile çevriliyoruz pandispanya karışımımızı kalıbınıza alıyoruz.
  7. Hava kabarcığı kalmasın diye tezgah bir iki sefer hafifçeçe vuruyorum.
  8. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırına ver en az 45 dakika pişiriyoruz fırından çıkardığımız pandispanya tel ızgara üzerine aksi çevirerek bu türlü soğumasını bekliyoruz.
  9. Artık kremasında sıra. Evvel tencereye sütümüzü şekerimizin nişastamızı, unumuzu, kakao yumurtayı ekliyoruz.
  10. Kısık ateşe koyup muhallebi kıvamı aldığında çabucak tereyağını çikolatayı ve vanilyayı ekleyin karıştırın.
  11. En az 2 saat dinlendirin vaktiniz var ise birgün öncesinden yapsanız daha hoş olur dinlendikten daha sonra üzerine krem şantiyi ve kremayı ekleyip mikserle çırpın şayet katıysa biraz süt ekleyin.
  12. Kekinizi üçe yahut dörde bölün her katını ıslatın.
  13. Krema sürün kapatma süreci bittikten daha sonra pastamı streç ile kapatarak tekrar çembere alıyorum bu türlü buzdolabına kaldırıyorum.
  14. En az 2 saat dinlenmesi ve düzgün bir biçim almasını sağlamış oluyorum.
  15. Dinlenen pandispanyayı krem santi ile kaplıyorum daha sonra bermela yordamı ettiğimiz çikolata ile fotoğraf çiziyorum ve meyvelerle süslüyorum afiyet olsun.