Eşinize Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya 20 cm kek kalıbı için
Pandispanya 20 cm kek kalıbı için
- 8 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı + 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 6 yemek kaşığı şeker
- Yarım litre süt
- 1 paket vanilya
- 25 gram margarin yahut tereyağı
- 50 gram bitter çikolata
- 100 gram çiğ krema
- 2 yemek kaşığı krem şanti
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşık şeker
- 2 kutu krem santi
- 2 su bardağı süt
- Muz siyah üzüm
- 80 gram bitter çikolata
- Öncelikle pandispanyasını yapalım. Öncelikle yumurtanın beyazı ve sarısını ayırıyoruz burada dikkat edilmesi gereken sarının ve akının hiç bir biçimde birbirine karışmaması yumurta beyazını çırpmaya başlıyoruz.
- Rengi değişmeye başladığı anda bir tatlı kaşığı limon suyumuzu ve şekerimizin yarısını ekleyerek kar üzere olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Artık sıra sarılarına geldi yumurta sarılarını üzerine kalan şekerimizi ve sıcak suyu ekliyoruz bir daha köpük köpük olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Bu ortada un nişasta kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba alarak güzelce karıştırıyoruz en az 2 sefer eliyoruz.
- Çırptığımız yumurta sarışının üzerine yumurta beyazının bir kısmını ve unu da üçte biri kadarını olarak dairesel hareketlerle karıştırıyoruz. Bu süreci en az üç seferde tamamlıyoruz.
- Kalıbımızın altına yağlı kağıt ile çevriliyoruz pandispanya karışımımızı kalıbınıza alıyoruz.
- Hava kabarcığı kalmasın diye tezgah bir iki sefer hafifçeçe vuruyorum.
- Evvelden ısıtılmış 170 derece fırına ver en az 45 dakika pişiriyoruz fırından çıkardığımız pandispanya tel ızgara üzerine aksi çevirerek bu türlü soğumasını bekliyoruz.
- Artık kremasında sıra. Evvel tencereye sütümüzü şekerimizin nişastamızı, unumuzu, kakao yumurtayı ekliyoruz.
- Kısık ateşe koyup muhallebi kıvamı aldığında çabucak tereyağını çikolatayı ve vanilyayı ekleyin karıştırın.
- En az 2 saat dinlendirin vaktiniz var ise birgün öncesinden yapsanız daha hoş olur dinlendikten daha sonra üzerine krem şantiyi ve kremayı ekleyip mikserle çırpın şayet katıysa biraz süt ekleyin.
- Kekinizi üçe yahut dörde bölün her katını ıslatın.
- Krema sürün kapatma süreci bittikten daha sonra pastamı streç ile kapatarak tekrar çembere alıyorum bu türlü buzdolabına kaldırıyorum.
- En az 2 saat dinlenmesi ve düzgün bir biçim almasını sağlamış oluyorum.
- Dinlenen pandispanyayı krem santi ile kaplıyorum daha sonra bermela yordamı ettiğimiz çikolata ile fotoğraf çiziyorum ve meyvelerle süslüyorum afiyet olsun.