Eski Bir EA Geliştiricisinden Enteresan İtiraflar Geldi!

bencede

New member
Bir oyun geliştirmek, bir fazlaca farklı takımın bir arada çalışmasını gerektiriyor. Bu ekipler genellikle farklı konsollar yahut PC için geliştirilen sürümlerin birbirleri ile uyumlu olması için çalışıyor. Ve doğal olarak, grupların birbirleri ile irtibat halinde olması, benzeri metodlar kullanımı ve sonuçta misal tecrübeler ortaya çıkartması bekleniyor.

Lakin, görünene nazaran işler, EA’de pek de bu biçimde yürümüyor. Eski EA geliştiricisi Adam Berg‘in bir blog gönderisine bakılırsa, farklı gruplar geliştirme konusunda fazlaca farklı yaklaşımlar benimsiyor. Bu da oyun sürümlerinin birebir süratte sona gelmesini engelliyor.

Adam, FIFA için çalışırken oyunun Wii, PS Vita ve Nintendo üç boyutluS sürümleri ile ilgilendiğini söylüyor ve tecrübesini şu biçimde anlatıyor: “Latife yapmıyorum; 3 satırlık kodu değiştirmek ve sahiden gerçek çalıştığını bilmek bütün bir gün sürebiliyordu. Kodun gerçek çalıştığını görmek için kimi vakit meslek modunda birkaç dönem ilerlemek bile gerekebiliyordu ve bunun kolay bir yolu, ortasında bulunduğum grup için yoktu.

Adam, ondan sonrasında EA ortasında daha yeni konsollara odaklanan farklı bir takım için çalışmaya başladı. Bu takımsa, her şeyi manuel olarak yapmamak için “test yatakları” kullanma imkanına sahipti. Yani birkaç saatlik oyun boyunca ilerlemek zorunda kalmadan daha küçük kod modüllerini test edebiliyorlardı.

bir daha de takımındaki biroldukça kişinin bu imkanı kullanmadığını söylüyor: “Çok heyecanlıydım! Lakin etrafımdaki insanları izledim ve birçoğunun bu aracı nasıl kullanacağını bile bilmediği açıktı. Bunun yerine, bir değişikliği test etmek için, olmaları gereken yere ulaşmak için kullanıcı arayüzünde manuel olarak gezinerek, eski yolu kullanıyorlardı. Süratle test ortamının şampiyonu oldum ve sık sık yeni şeyler geliştirmeyi kolaylaştıran yeni özellikler ekledim.

Adam şirketten ayrılmadan evvel, daha küçük kod alanlarına odaklanan “ünite testi” kullanan öbür bir takıma katıldığını ve en süratli sürecin bu ünitede yaşandığını söylüyor.

Tüm bunlar, EA’da geliştirme metodolojisinin ve sunulan imkanların bir takımdan başkasına büyük ölçüde farklı olabileceğini gösteriyor. Öteki bir deyişle Adam, EA üzere dev bir şirkette bile, grupların beklendiği üzere ahenk ortasında çalışamadığını ortaya koyuyor.