Eski buz pateni dünya şampiyonu uçaktaydı

Beykozlu

New member
Diğer birçok sporcu etkilendi

Eski dünya şampiyonları çökmüş uçaklardaydı

30 Ocak 2025 – 10:10Okuma Süresi: 1 dakika.

1998'de Jewgenija Schischkowa ve Wadim Naumow: İki eski dünya şampiyonu çökmüş uçaktaydı.

Resmi büyütmek

1998'de Jewgenija Schischkowa ve Wadim Naumow: İki eski dünya şampiyonu çökmüş uçaktaydı. (Kaynak: Kosecki/Ima-Images resimleri)

Washington'da bir uçak ve bir helikopterin çarpışmasından sonra düzinelerce ceset kurtarılır, diğer birçok insan kaçırdı. Aralarında iyi bilinen sporcular da var.

Washington'daki ABD Sermaye Havaalanı yakınlarındaki bir uçak kazasında, gemide 64 kişilik bir yolcu makinesi havada bir ABD askeri helikopteri ile çarpıştı ve Potomac Nehri'ne düştü.

ABD Buz Paten Derneği'ne göre, bir eğitim kampından geri dönen yolcular arasında birkaç sporcu ve eğitmen de vardı. Dernekten yapılan bir açıklamadan alıntılanan yayıncı ABC, “Bu söylenemez trajedi yüzünden yok edildik. Etkilenenlerin hepsi kalbimizin derinliklerinde.”

video | Video çarpışma ve ateş topu göstermeli

Kaynak: T-online

Rus haber ajansı Tass'a göre, eski Rus artistik patinaj dünya şampiyonları Jewgenija Schischkowa ve Wadim Naumow da makinedeydi. Evli çift 1994 yılında Japonya'da Dünya Kupası altın kazandı ve kariyerinden sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı. Her ikisi de bir eğitmen olarak başladı. Oğlu Maxim, ABD buz pateni ekibinin bir parçası ve çökmüş uçakta olduğu bildiriliyor.

Yangın Şefi John Donnelly, Reagan Ulusal Havaalanı'nda 300'den fazla acil servis olduğunu söyledi. Çalışma koşulları “son derece zor”. Karanlık, güçlü rüzgar, soğuk ve nehrin bulutlu suyu, itfaiye dalgıçlarını aramayı devre dışı bıraktı.

Orduya göre, helikopter çarpışma söz konusu olduğunda gece eğitim uçuşundaydı.