Eski FC Bayern yıldızı Premier Lig’de Harry Kane’i görüyor

Beykozlu

New member

Owen Hargreaves, t-online’a iki eski kulübü FC Bayern ile Manchester United arasındaki düelloyu, Kane’in niteliklerini ve Münih’in rüya oyuncusu hakkındaki övgülerini anlatıyor.

Elbette Owen Hargreaves, iki eski kulübü Bayern Münih ile Manchester United arasında Çarşamba akşamı (21.00) Münih’te yapılacak düelloyu kaçırmayacak. İngiliz yayıncı TNT’nin TV uzmanı olarak Allianz Arena’daki karşılaşmayı aktaracak.

Önceki gün, 42 yaşında olan oyuncu Münih’teydi ve aynı zamanda Bayern teknik direktörü Thomas Tuchel’in Allianz Arena’daki basın toplantısına da katıldı. Bu etkinliğin oturum aralarında Hargreaves eski arkadaşlarıyla pek çok el sıkışma fırsatı buldu. Yerli Kanadalı Münih’e sadece zevk için gelmiyor. Diğer şeylerin yanı sıra, maç öncesinde yayıncısı için Bayern’in yeni yıldız forveti Harry Kane ile bir röportaj gerçekleştirdi.

2007’de 25 milyon euro karşılığında United’a transfer olmadan önce Münih’te toplam 10 yıl forma giyen Hargreaves, elbette kendisi de popüler bir sohbet ortağıydı. Sonuçta her iki kulübü de herkesten daha iyi tanıyor. İki eski kulübü arasındaki karşılaşma öncesinde, iki çok özel kulüp arasındaki bu özel düello hakkında t-online’a detaylı bilgi verdi.

t-çevrimiçi: Bay Hargreavesİki eski kulübünüz arasındaki düello için Almanya’ya dönmek sizin için ne kadar özel?

Owen Hargreaves: Münih’e geri dönmek her zaman güzeldir. İngiliz televizyonu uzmanı olarak buradayım. Şampiyonlar Ligi her zaman en iyisidir, maç gerçekten önemli olacak ama United için çok zor olacak.

Sezona iyi başlamadılar, kulüpte çok fazla huzursuzluk var ve özellikle de deplasmanda büyük sorunlar yaşıyorlar. Bayern Bavyera’dır ve artık önlerinde Harry Kane de var. Bu, gerçek bir santrforun olmadığı geçen sezondan tamamen farklı.

FC Bayern’deki zamanınızı nasıl hatırlıyorsunuz?

Buraya 16 yaşında geldim ve 26 yaşında ayrıldım, tabiri caizse Münih’te erkek oldum. Çok şey öğrendim; dili, kültürü, zihniyeti. Münih benim için her zaman ikinci evim gibi olacak. Burada hâlâ bir dairem var. Şehri seviyorum. Oyuncu olarak buradan ayrılmak benim için de çok zor oldu. Münih gerçekten harika bir şehir ve Bavyera dünyanın en iyi kulüplerinden biri. Ama o zamanlar farklı bir spor mücadelesi istiyordum, bu yüzden United’a gittim. Harry Kane’de de benzer bir durum olduğunu düşünüyorum. Tottenham’da geçirdiği bu kadar uzun sürenin ardından yeni bir mücadeleye girmek ve şampiyonluk için oynamak istiyordu.

Eski iki kulübünüzden hangisine artık daha fazla sempati duyuyorsunuz, yoksa bir uzman olarak geri durmanız mı gerekiyor?

On yıl boyunca Bayern’de, dört yıl da United’daydım. Her iki kulübün de çok özel bir şeyleri var, tam da bu yüzden oyuncu olarak oraya gidiyorsunuz. Kulüp seçmem gerektiğini düşünmüyorum. Bir uzman olarak şimdi diğer taraftayım. Ancak her iki takımda da hâlâ birçok arkadaşım ve tanıdıklarım var ve her ikisi için de en iyisini istiyorum. Sadece harika bir oyun görmek istiyorum. Ancak Bayern Münih tabii ki şimdiden favori.

Zaten Kane’den bahsetmiştin. Robert Lewandowski’nin geçen yaz ayrılmasından bu yana eksik olan ve Bayern’i yeniden şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri yapacak yapbozun parçası o mu?

Kesinlikle evet. Son şampiyon Manchester City bu sene de kesinlikle en büyük favori. Ancak Bayern, City ile oynadığı iki çeyrek final düellosunda gerçekten iyi oynadı. Savunmada birkaç hata yaptılar ama topa daha çok sahip oldular. Artık Kane’de önlerinde gol atabilecek ve maçların kritik anlarında fark yaratabilecek biri var. Manchester City en iyi kadroya sahip ama Bayern benim için onların hemen ardından geliyor. Takımları da zirvede, Şampiyonlar Ligi’ni mutlaka kazanabilirler.