Eski kayak yıldızı Anna Veith joker karakterle geri dönüş yapmayı düşünüyor

Beykozlu

New member
Kış sporları haber blogu

“Asla asla deme”: Wildcard eski kayak yıldızına hitap ediyor

7 Kasım 2024 – 17:31'de güncellendiOkuma süresi: 7 dakika

Anna Veith: Diğer şeylerin yanı sıra, üç dünya şampiyonluğunu ve iki kez genel Dünya Kupası'nı kazandı.

Resmi büyüt

Anna Veith: Diğer şeylerin yanı sıra, üç dünya şampiyonluğunu ve iki kez genel Dünya Kupası'nı kazandı. (Kaynak: Thomas Reiner, www.imago-images.de aracılığıyla)

Kış sporlarının bir kısmında sezon başladı bile. Haber şeridimizde kayakla atlama, biatlon, alp disiplini kayağı ve kros kayağı ile ilgili tüm önemli haberleri bulacaksınız.

7 Kasım 2024 Perşembe

Alp Disiplini Kayak Dünya Kupası'ndaki yeni joker karakter, bir sonraki harikayı sahneye çıkardı. Avusturyalı Olimpiyat şampiyonu Anna Veith, yönetmeliği duyduğunda, “Kendi kendime şunu düşündüm: Harika, şimdi gerçekten geri dönüp yarışabilirim” dedi.

2014'te Soçi'deki Super-G altınının yanı sıra üç Dünya Şampiyonası şampiyonluğu ve iki kez de genel Dünya Kupası'nı kazanan 35 yaşındaki oyuncu, 2020'de emekliliğini duyurdu. Kendisi şu anda iki çocuk annesi ve bir girişimci. Veith bir kayak şirketiyle (Kästle) ortaklığını açıklarken yarışlardan “uzakta” olduğunu itiraf etti.

“Ama” diye ekledi Veith, “Asla asla demem. Bunu düşünme fırsatını son derece heyecan verici buluyorum. Genel Dünya Kupası'nı kazanmam bu şekilde olmak zorunda değil.”

6 Kasım 2024 Çarşamba

Lindsey Vonn'un olası geri dönüşü haftalardır alp disiplini kayak dünyasının ana konusu oldu. Kayak malzemeleri üreticisi Head'in başkanı Rainer Salzgeber, ORF'de şunları söyledi: “Diz ameliyatıyla yaşadığı maceralardan sonra -kısmi protezi var- artık acı çekmiyor. Bu onu o kadar motive etti ki tekrar bakmak istediğini söyledi. “

Vonn'un kendisi özel olarak yorum yapmadı ve hatta spekülasyonları bizzat kendisi alevlendirdi. Kariyerine 2019 yılında son veren 40 yaşındaki oyuncu, Instagram'da kayak kıyafetiyle dağlarda çekilmiş bir fotoğraf serisini yayınladı. Şöyle yazdı: “Nereye götürürse götürsün, süreci seviyorum. Çünkü bu her zaman yolculukla ilgiliydi. Adım adım atmam beni gitmem gereken yere götürecek.”

Vonn daha fazla detay vermedi ancak hayranlar yorumlarda bu sansasyonel geri dönüşün gerçekleşip gerçekleşemeyeceğini tartışmakla meşguldü.

5 Kasım 2024 Salı

Kitzbühel'deki Streif belki de dünyanın en ünlü yokuş aşağı koşusudur. Ancak 60 yılı aşkın süredir Hahnenkamm'da yalnızca erkekler kayak yapıyordu. Artık kadınlar da tarihi bir rönesans yaşıyor. Çünkü 2025 yılının Mart ayında Super-G ve Downhill yarışları burada yapılacak.

Kitzbühel kayak kulübü başkanı Michael Huber, “Tiroler Tageszeitung” ile yaptığı röportajda, “Tarih serbestti ve bayanlara yeniden sahne vermeye karar verdik” diye açıklıyor. 1932'den 1961'e kadar kadınlar da Streif'te araba kullanıyordu. Daha sonra zorlu kurs iptal edildi. Artık rotanın kadınlara göre biraz ayarlanması gerekiyor.

Laura Dahlmeier'in Biatlon Dünya Kupası'nda aktif olduğu süre boyunca seyahat etmekten keyif aldığı zaten biliniyordu. Eski Olimpiyat şampiyonunun 2019 yılında kariyerinden emekli olmasından bu yana seyahat tutkusu daha da yoğunlaştı. Dahlmeier şu anda Budist rahiplerle futbol oynadığı Hindistan'a seyahat ediyor. Yani ülkenin güneyindeki Mundgod'da bir Tibet sürgün yerleşiminde.