Etkileyici Atallah Younes kendini savunuyor

semaver

New member
Yılbaşı gecesi apartmana roket attı

Etkileyici: “Polis benden ne istiyor?”

4 Ocak 2025 – 18:53'te güncellendiOkuma süresi: 2 dakika

Atallah Younes: Etkileyici sosyal ağlarda eleştiriliyor ve hakaret ediyor.

Resmi büyüt

Atallah Younes: Etkileyici sosyal ağlarda eleştiriliyor ve hakaret ediyor. (Kaynak: Instagram/atallah.younes.31)

Atallah Younes, yılbaşı gecesi doğrudan Berlin'deki bir apartman dairesine roket fırlattı. Sosyal medya yıldızı, ardından gelen şiddetli tepkileri beklemiyordu.

Yılbaşı gecesi Almanya'da yine bazıları ciddi kazalara yol açtı. Yalnızca Berlin'de çok sayıda yaralanma, beş ölüm ve polise göre yaklaşık 400 tutuklama yaşandı. Yılbaşı gününde, başkentteki olağanüstü hali gösteren birçok video internette yayıldı. Schöneberg semtinde kaçak top bombasının patlaması sonucu 40'a yakın daire yaşanmaz hale geldi. Havai fişekler sadece gökyüzüne değil, arabalara, evlere ve insanlara da atıldı.

Olaydan sonra pişmanlık duyuyor. “Zeit Online”a “Kimseye kasıtlı olarak zarar vermek istemedim” diyor. Sadece yılbaşı gecesini kutlamak istiyordu. Roketin nasıl çalıştığını bilmiyordu. Ayrıca videosuna gelen şiddetli tepkileri de görmedi. Nefret mesajları aldı ve ırkçı hakaretlere maruz kaldı. “Şok oldum” diyor. “Irkçılığa ilk kez tanık oluyorum.” Bunun Almanya'ya ilk ziyareti olduğunu ve aynı zamanda şimdilik son ziyareti olduğunu söylüyor. Kendi ifadelerine göre Batı Şeria'daki Nablus'tan geliyor ve Ürdün ve Filistin pasaportlarına sahip.

Atallah Younes, olayın ardından hesabından bir video daha paylaştı. Kendi ifadelerine göre bu onu apartman sahibinin yanında arkadaşlarıyla birlikte gösteriyor. “Af dilediler” diye yazdı. “Bunu bizzat hallettik. Arap'tan Arap'a, yüz yüze” diye açıklıyor şimdi de “Zeit Online”a. Etkileyiciye göre dairede büyük bir hasar yoktu, sadece birkaç yangın izi görülebiliyordu.

Berlin polisi, ciddi kundaklama şüphesiyle Atallah Younes hakkında soruşturma başlattı. “Polis benden ne istiyor? Mülteci olduğumu mu düşünüyorlar?” kendini savunuyor. Medya, görünüşe göre etkileyicinin eylemlerinin ceza gerektiren bir suç olduğunun farkında olmadığını yazıyor.