Fahrettin Koca deklare etti: Okullardaki maske mecburiliği kalktı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Fahrettin Koca deklare etti: Okullardaki maske mecburiliği kalktı
Geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalanan ve yaptırdığı son testi negatif çıkan Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının akabinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sağlık durumu ile ilgili bilgiler veren Bakan Koca, “hafifçe geçirdik, Yani bir grip üzere bile değildi, yavaşça bir soğuk algınlığı üzere geçti. Yalnızca bir gün yavaşça bir boğaz ağrısı oldu. Negatife dönmesi bir hafta daha sonra oldu. İlaç kullanmadım, istirahat ettim ve bol sıvı aldım.” dedi.

“Eşim ve çocuklar 3-4 hafta evvel geçirmişlerdi onlardan bulaşmadı, fakat Malazgirt programında yakalandım” diyen Bakan Koca, şöyleki devam etti:

“Yeni devrin gribi, artık koronavirüs”

“Altıncı dalga giderek azalmaya başladı, günlük 5-6 binlerin altına kadar indi, hastaneye yatışlar bariz biçimde düştü. Kimi hastanelerimizde koronavirüs klinikleri, ağır bakımları yeniden kapanmaya başladı. Önümüzdeki 3-4 hafta ortasında bu daha da belirginleşecek. Fakat bu tekrar olmayacak manasına gelmiyor.

Bu dalgadan daha sonra evvel Avrupa’dan başlayıp daha sonra bize hakikat gelen bir dalga Kasım-Aralık üzere bir daha olabilir. Artık koronavirüsle birlikte yaşamayı öğrendik. Daha fazlaca müdafaamız gereken ileri yaşlarda, ek hastalığı olan vatandaşlarımız. Onları hassasiyetle korumalıyız. Yeni periyodun gribi, artık koronavirüs.”

Okullarda artık maske takmak zarurî değil

Okullarda maske zorunluluğunun kalktığını belirten Koca, “Endişe edilmemeli, maske takmak isteyen olabilir, takabilirler. Fakat zarurî değil. Bu manada çocuklarımız itimatla bundan daha sonraki süreçte hiç bir kısıtlama olmadan eğitimlerine devam edecekler. Müdafaa açısından bir kıymetli küme ise ek hastalığı olan çocuklarımız.

Bu durumdaki çocuklarımızın aşılarını olmaları kıymetli, onların daha dikkatli korunması gerektiğini bilhassa söz etmek istiyorum. Maske için genel manada artık bir mecburilik olmayacak. Hastalık belirtisi hissedenler, diğerine bulaştırmamak için takmalılar. Ek hastalığı olan ve ileri yaşlarındaki vatandaşlarımız kalabalık ortamlara girmedilk evvel maske takmalıdırlar.”
dedi.

“12 maymun çiçeği hadisesi tespit edildi”

12 maymun çiçeği olayının bulunduğunu aktaran Bakan Koca, “Geçen seferde söylemiş oldum. Maymun çiçeği bizler için ne endemi ne de pandemi olmayacağını epeyce net tabir edebiliriz. Şu ana kadar 12 hadise tespit edildi. Maymun çiçeği lakin epey yakın temasla, tıpkı ortamda uzun müddet bir arada kalmakla bulaşabiliyor.” diye konuştu.