Fatih Altaylı’nın “istifa etti” dediği ismin Şahap Kavcıoğlu olduğu tezi

Beykozlu

New member
Gazeteci Fatih Altaylı‘nın “Geçtiğimiz günlerde epey lakin hayli kıymetli bir istifa gerçekleşti. Üst makam da aslına bakarsan istenilen bu istifayı aldı ve cebine koydu. Ne vakit açıklanır, nasıl açıklanır bilmiyorum. Lakin bu istifa gerçek” dediği ve kim olduğunu açıklamadığı ismin Merkez Bankası Lideri Şahap Kavcıoğlu olduğu argüman edildi.

Ulusal Gazete’nin yayın organı olarak Youtube üzerinden yayın yapan MG TV‘de Adnan Öksüz ile Ercan Özcan’ın sunumuyla yayınlanan ‘Manşet Masası’ programında bu ismin Merkez Bankası Lideri Şahap Kavcıoğlu olduğu argümanını gündeme getirdi. Merkez Bankası Lideri Şahap Kavcıoğlu’nun bakılırsave atanmadan evvel Yeni Şafak gazetesinde Merkez Bankası’na tenkitler yönelttiğini belirten Ercan Özcan, “Gel sen yap dediler herbiçimde. bundan evvelki Merkez Bankası nazaranvden alındı ve Şahap Kavcıoğlu bakılırsave getirildi. Dolar, Kavcıoğlu’nun nazaranve geldiğinde 8 liranın altındaydı bugün nerdeyse iki katına geldi. Enflasyon sayıları aslına bakarsanız konuşmaya gerek yok. Her şey aldı başını gitti” dedi.

“İstifasını çekmeceye attı”

Özcan programda Merkez Bankası Lideri Şahap Kavcıoğlu’nun istifasını Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye verdiğini açıklayarak şu tabirleri kullandı:

“Nebati’nin Kavcıoğlu’nun istifasını çekmecesine attığı ve şimdilik istifanın dondurulduğu söyleniyor.”

Ne olmuştu?

Habertürk muharriri Fatih Altaylı, Türkiye’de son günlerde sık sık gündeme gelen bir kurumun başında yer alan ismin istifa ettiğini yazmıştı. Altaylı, istifanın çabucak hemen sürece konulmadığı için kurumun ismini vermediğini söz ederek, “Bu istifanın kurumun bu ay göstereceği performansın bağlı olduğu kişi tarafınca beğenilip beğenilmemesine bağlı olarak sürece koyulacağını yahut koyulmayacağını zannediyorum” demişti.

TIKLAYIN – Fatih Altaylı: Geçtiğimiz günlerde fazlaca ancak fazlaca değerli bir istifa gerçekleşti; çabucak hemen sürece koyulmadığı için kurum ismini vermiyorum