Beykozlu
New member

FC Bayern birkaç çalkantılı hafta geçirdi. Yeni spor direktörü Max Eberl sakinlik ve netlik getirmeli.
FC Bayern'in yeni bir spor direktörü var. Son olarak Rasenballsport Leipzig'de forma giyen Max Eberl, geçen yaz ayrılmak zorunda kalan Almanya rekor şampiyonasında Hasan Salihamidžić'in yerini aldı. Bu Salı günü Eberl, Münih'teki bir basın toplantısında kendisini tanıttı.
Önümüzdeki haftalar için planları hakkında ayrıntılı olarak konuştu ve aynı zamanda sezondan vazgeçmek istemediğini açıkça belirtti. Aynı zamanda Bayern'i “avcı rolünde” bir takım olarak nitelendirdi.
Gelişim konusunda ise hafta sonu şunu söyleyen hücum oyuncusu Thomas Müller'e karşı çıktı: “FC Bayern gelişim için uygun bir yer değil.” Eberl: “Bunun mümkün olduğuna inanıyorum. Bir yandan Bayern Münih'i başarıyla yönetirken bir yandan da gelişmeyi şekillendirmek mümkün olmalı.”
Okunacak basın toplantısı
11:48 – Basın toplantısı sona erdi.
11:46 – Joshua Kimmich hakkında soru sorulduğunda Eberl şöyle diyor: “Onu düşünmemize gerek yok. O bir Alman milli oyuncusu ve inanılmaz bir yol kat etti. Artık biraz karanlık bir tarafı var.” Ama şimdi önce konuşup Kimmich'e ne istediğini sormak önemli.
11:45 – Şimdi Max Eberl'e Davies hakkında soru soruluyor: “Christoph'la konuşmaya devam etmeye ve durumu tartışmaya çalışacağım.” Eberl'in bedelsiz transferden kaçınmak istediği açık.
11:42 – Şimdi soru, basında çıkan haberlere göre Real Madrid'e transfer olmak üzere olan Alphonso Davies'te. Jan-Christian Dreesen: “Elbette Alphonso'da sadece hızıyla değil, karakteriyle de gelişen bir oyuncumuz var.” Danışmanla görüşmeler yapıldı ancak daha fazla detaya girmek istemiyor.
11:39 – T-online'ın sorusu üzerine Eberl, molasını şöyle anlatıyor: “Bu hızlı dünyada yaşadığım ve duraksadığım zamanları düşündüm. Bu bana çok iyi geldi. Çok sohbet ettim, gittim. Kendi kendime mahkemeye verdim ve sonuçlar çıkardım. Gerçekten öyle hissediyorum. (…) Korkmuyorum ve çevremdeki insanlardan da korkmuyorum.”
11:38 – Transferler “konuyla ilgili”. Oyunculara her yerde aynı bakış açısının gösterilmesini isterler. Eberl, “Bunda beceriksiz bir isimden daha fazlası var” diyor.
11:34 – Christoph Freund'la olan ilişkiyle ilgili olarak şunları söylüyor: “Konulara eşit düzeyde yaklaşacağız. Christoph tam bir uzman, hiyerarşiler benim dünyamda rol oynamıyor. İkimiz de takımı ileriye taşıyacağız.” . İyi önerilerde bulunmaya çalışacağız.” İkisi de başarı odaklı çalıştığı için görev dağılımı çok basit. “Hiçbir şekilde yetkisizleştirme söz konusu değil. (…) Bir kişinin bu tür kulüpleri tek başına yönetmesi kesinlikle mümkün değil.”
11:32 – Eberl, görev listesinin çok büyük olduğunu söylüyor. Ama: “Bu çok eğlenceli, herkes bir araya geliyor.”
11:28 – Transfer felsefesi sorulduğunda şunları söylüyor: “Bayern Münih kadrosu her zaman olağanüstü olmuştur. Bu yıl da perspektifi ve kalitesiyle heyecan verici bir kadro. (…) Mümkün olan en iyi oyuncuların FC Get Bayern'e gelin.” Yıldızların yanı sıra gelişim gösteren genç oyuncular da bulunmalı. Eberl, Bayern'de gelişmenin mümkün olmadığını söyleyen Thomas Tuchel'den alıntı yapıyor. Eberl aynı fikirde değil: “Bunun mümkün olduğuna inanıyorum. Bir yandan Bayern Münih'i başarılı bir şekilde yönetirken bir yandan da gelişmeyi şekillendirmek mümkün olmalı.”
11:26 – Eberl'in Thomas Tuchel ile yollarını ayırma kararında yer almadığını vurguladı.
11:23 – Eberl'e göre ilk temas kasım ayında gerçekleşti. 50 yaşındaki oyuncu, “Aralık ayında bunu yapmayı hayal edip edemeyeceğim sorusu ortaya çıktığında, nispeten kısa bir süre sonra, eğer beni isterlerse bunu yapacağımı açıkça anladım” dedi.
11:21 – Bayern Münih'e gelecek teknik direktörün profili hakkında şunları söylüyor: “Gereksinimlere ve kadronun nasıl görünebileceğine uygun bir antrenör bulmak istiyoruz. Tel ve Musiala gibi genç oyuncular mı? Operasyonel süre vermemiz mi gerekiyor? (…)” Eğitmenin Almanca veya İngilizce gibi bir dil konuşması gerekmektedir.