Beykozlu
New member
Harry Kane ve Mathys Tel şu anda montaj hattında gol atıyorlar. Ancak teknik direktör Thomas Tuchel’in bu konuda övündüğü kişi başka bir FC Bayern yıldızı.
Harry Kane’i mi? Jamal Musiala mı? Mathy’nin telefonu mu? Hayır, Cuma günkü basın toplantısında başantrenör Thomas Tuchel’in övündüğü kişi başka bir Bayern yıldızıydı. T-online tarafından aktarıldıktan sonra Tuchel, “Onu gerçekten sevdim. Bu kişisel bir hikaye çünkü yaptığı neredeyse her şeyi seviyorum. Çok iyi bir futbolcu ve oyun içinde çok zeki. Antrenmanlarda gözler için bir ziyafet” dedi. Raphaël Guerreiro’nun Salı günü Münster’deki kupaya dönüşünde (4-0) hakkındaki izlenimleri soruldu.
Yırtık kasının iyileşmesinin ardından yaz aylarında Borussia Dortmund’dan bedelsiz transferle Münih’e gelen yeni transfer, uzun süredir beklediği yedek oyuncu olarak geri dönüşünü kutladı. Ve Tuchel, bir zamanlar BVB’de eğittiği Portekizlilere yönelik bitmek bilmeyen bir övgü ilahisiyle devam etti.
Guerreiro’da Tuchel: “Fark yaratabilir”
Tuchel, “Topa çok güveniyor ve kararlarında her zaman iki adım ileriyi düşünüyor, doğal bir özgüvene sahip ve oynamaya çok hevesli, kale önünde çok tehlikeli ve gol fırsatlarına iyi hazırlanabiliyor” dedi. Tuchel, Guerreiro’yu “Dortmund’da geçirdiği zamandan beri kişisel olarak uzun zamandır tanıyor ve sahada eğlenmesinin ve keyif almasının onun için önemli olduğunu biliyorum” diye devam etti Tuchel. “Onun kesin bir şeyi fark yaratabilir, bu yüzden geri dönmesi iyi.”
Guerreiro’nun koçunun söylediklerini sahadaki hareketlerle takip edip edemeyeceğini ve ne zaman uygulayabileceğini görmek ilginç olacak. 29 yaşındaki çok yönlü oyuncu “bizim için sol bek veya orta sahada yarı pozisyonda oynayabilir” dedi Tuchel: “Bunun için uzun süre bekledi ve iyi bir başlangıç yaptı. Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. içeri girmenin yolunu bulması uzun sürecek.”
Hatta bir sonraki şansını Cumartesi günü (18:30/Sky) Bayern’in RB Leipzig’deki maçında yakalayabilir. Sonuçta bir antrenör, özellikle de bu tür üst düzey maçlarda, fark yaratan oyuncularından biri olmadan oynamak konusunda isteksizdir. Ve sonuçta bunu yeterince uzun süre yapması gerekiyordu.