Beykozlu
New member
FC Bayern ve Thomas Tuchel yaz aylarında kendi yollarına gidecekler. Bu birkaç gündür açıkça görülüyor. Tuchel ilk kez açıkça konuşuyor.
Sezonun ardından Thomas Tuchel'in FC Bayern'deki deneyimi sona erdi. Kulüp bunu çarşamba günü duyurdu. Koçun kendisi henüz bu konuda yorum yapmamıştı. Bu durum, bu Cuma günü Münih'in Cumartesi günü Rasenballsport Leipzig'e karşı oynayacağı düellodan önce değişti.
50 yaşındaki oyuncu, kararın “özgürlük” getirdiğini ve artık uzun vadeli hedeflere bağlı kalmak zorunda olmadığını söyledi. Aynı zamanda özeleştiri yaptı ama şunu da ekledi: “Tek sorun ben değilim.”
Okunacak basın toplantısı
12:55 – Basın toplantısı sona erdi!
12:51 – Bazı oyuncuların tepkilerinden dolayı hayal kırıklığına uğrayıp uğramadığı sorulduğunda Tuchel şunları söyledi: “Bu sadece Bayern'e özgü bir şey değil, tamamen normal. Paris ya da Londra'da da farklı bir şey yok. Bir oyuncu için “Kim bu sezonda forma giydi?” Uzun zamandır bir kulüpteyseniz ve hala uzun bir sözleşmesi varsa, onunla nasıl başa çıkacağınıza ve onun için nasıl plan yapacağınıza her zaman onu da dahil edersiniz. Ben her zaman böyle çalışırım.”
12:49 – Kendi geleceği onu etkilemeyecek. Tuchel, “Yaza kadar hiçbir şey olmayacak” dedi.
12:48 – “Diğer sorunlar” sorulduğunda Tuchel şöyle diyor: “Sorumlular benim analizimi biliyor. Bu çok özeleştirel bir analiz ama kamuoyuna yönelik bir analiz değil.”
12:47 – “Temel olarak, (oyuncularla) ilişki saygıyla karakterize edilir. Açık beklentilerimiz var ve bunlar her zaman açıkça iletilir. Eğer oyuncularla ilişkiler kötü olsaydı, bugün burada başka biri oturuyor olurdu.”
12:45 – “Oyuncuların artık nasıl hissettiğini biliyorum. (…) Üç yenilgiden sonra, artık evimizde Leipzig'e karşı fiziksel ve zihinsel olarak kendimizi zorlamamız gerekiyor.”
12:43 – Tuchel, Konrad Laimer'in cumartesi günü takım için bir seçenek olduğunu söylüyor.
12:43 – “Açıklık özgürlük getirir” sözü sorulduğunda Tuchel, Leipzig maçına ilişkin şunları söylüyor: “Bir antrenör için kararlar daha fazla özgürlükle karakterize edilir. (…) Artık her şey şu şekilde çalıştırılabilir: Bir kupa maçı.” Uzun vadeli hedeflerin artık hiçbir anlamı yok.
12:41 – Artık “topal ördek” olup olmayacağı sorulduğunda Tuchel şöyle yanıt veriyor: “Bu benim otoritemden çok oyuncu hakkında daha fazla şey ifade ediyor.” Kendisini tamamen FC Bayern'le özdeşleştirdi.
12:35 – T-online tarafından Joshua Kimmich ile olan ilişkisi sorulduğunda şöyle diyor: “Josh son derece önemli bir oyuncu. (…) Son zamanlarda en iyi formuna yaklaşamadı, daha fazlası yok. bu konuda söylemek istiyorum.”
12:33 – t-online muhabiri Julian Buhl, Tuchel'in de ayrılığı isteyip istemediğini sordu: “Bu seçeneğin var olup olmadığından emin değilim, ben sadece kulübün bir çalışanıyım.” Koç, krize kendi katkısıyla ilgili olarak şöyle açıklıyor: “Sanırım tek sorun ben değilim. Ama benim bir sorumluluğum var ve bunu üstleneceğim.”
12:32 – Oyunculuk gelişiminin olmayışı da çıkış nedeni. Tuchel önümüzdeki haftalardaki yaklaşımını şöyle aktardı: “Futbolu seviyoruz (…). Benim için beş yıllık sözleşmemin olup olmaması hiçbir zaman önemli olmadı. Yüksek maaşlı olsun ya da olmasın.” Şunu da ekliyor: “Açıklık özgürlük getirir.”
12:31 – Tuchel ayrılık hakkında: “Salı günü konuştuk ve takımı Çarşamba günü bilgilendirdik. Oynama şeklimizden memnun değiliz. Alınan puanlardan memnun değiliz.”
12:25 – Tuchel hafta sonunu bazı oyunculardan mahrum bırakmak zorunda kalacak. Alphonso Davies için dağıtım çok erken geliyor. Noussair Mazraoui ve Sacha Boey de savunmada eksik. Dayot Upamecano cezalı. Konrad Laimer, Serge Gnabry ve Kingsley Coman henüz orta sahada yer almıyor.
12:10 – Leipzig antrenörü Marco Rose PK'sını çoktan elinde tuttu. Huzursuzluğa rağmen Münih takımını favori olarak görüyor: “Bunlar yıllar içinde kazanmayı öğrenen çocuklar. Hepsi Şampiyonlar Ligi'ni kazandı, defalarca Almanya şampiyonu oldular ve şu anda yapmadıkları bir durumla mücadele ediyorlar.” İstemiyorum ve bunu daha iyi hale getirmek için ellerinden geleni yapacaklar.”
12:00 – Rasenballsport Leipzig maçı öncesinde FC Bayern'in basın toplantısının canlı yayınına hoş geldiniz. 30 dakika sonra başlıyor!