FC Schalke 04, Youri Mulder'ı kadrosuna kattı – “Eurofighter” geçici spor direktörü oldu

Beykozlu

New member

FC Schalke sezonu farklı hayal etti. Son haftalarda birçok pozisyon dolduruldu. Şimdi daha fazla haber var.

Youri Mulder, geçici olarak FC Schalke 04'te spor direktörlüğü görevini devralıyor. Kulüp bunu Salı sabahı duyurdu. Kendisi, Eylül ayı sonunda eski teknik direktör Karel Geraerts ile birlikte serbest bırakılan Marc Wilmots'un yerini alacak.

Mulder, 1997'de Schalke 04 ile UEFA Kupası'nı kazandı ve o sezonun ünlü “Eurofighter'larından” biri. Eski profesyonel, 2021'den beri denetim kurulunda yer alıyor ve kulübü çok iyi tanıyor. Yaklaşan milli ara sırasında üstleneceği yeni görevinde takıma yakın olacak, takım ile yönetim kurulu arasında köprü görevi görecek ve Schalke'yi dış dünyada temsil edecek. Kulüp, bu nedenle denetim kurulundaki görevinin şimdilik askıya alınacağını duyurdu.

Schalke patronu Matthias Tillmann, kararı Mulder'ın uzmanlığıyla açıkladı: “Bizim görüşümüze göre Youri, önümüzdeki haftalar açısından bu görev için en iyi aday. Harika futbol uzmanlığı ve profesyonel futbolda onlarca yıllık deneyimi getiriyor, bu yüzden başlayabilir” hemen yanımızda olacak “Pozitif enerjisi aynı zamanda kabine gelişmiş dinamikler getiriyor.”

Mulder yeni görevini sabırsızlıkla bekliyor: “Bu işe dahil olmak istediğimi hemen anladım. Şu anda içinde bulunduğumuz durum biliniyor ve bununla yüzleşeceğiz.” Kulüp, “Kees van Wonderen (koç, editörün notu) ile bir geri dönüş sağlayacağımıza inanıyor. Bunu şirket içi tartışmalarda ve ayrıca kamuoyuyla görüş alışverişinde bulunarak yapıyorum.” Mulder, geçici atletik direktör olarak atletik liderlik konusunda Ben Manga ile yakın işbirliği içinde çalışacak.