Fia Başkanı Muhammed bin Süleym Suudi Arabistan ile anlaşma iddiasında

Beykozlu

New member

Bir habere göre Suudi Arabistan Formula 1’i satın almakla ilgileniyor. Şimdi Fia Başkanı söylentiler hakkında yorum yaptı.

Suudi Arabistan Formula 1’i satın alacak mı? “Bloomberg” haber ajansı, çöl eyaletinin önde gelen motor sporları sınıfına ilgi duyduğu iddiasını bildirdi. Buna göre Suudilerin şu anki sahibi Liberty Media’ya kendi devlet varlık fonu PIF (Kamu Yatırım Fonu) aracılığıyla 20 milyar dolarlık bir teklifte bulunduğu, bunun muhtemelen reddedildiği söyleniyor. Teklif henüz resmi olarak onaylanmadı.

Fia kural koruyucusunun başkanı Muhammed ben Sulayem şimdi spekülasyon hakkında yorum yaptı ve şüpheci. Twitter’da, motor sporlarının koruyucusu ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak Fia’nın “F1 için iddia edilen 20 milyar dolarlık şişirilmiş fiyat etiketleri konusunda temkinli” olduğunu yazdı.

Çok fazla ayrıntıya girmeden şöyle yazıyor: “Herhangi bir potansiyel alıcı sağduyu kullanmalı ve sporun daha iyi olduğunu düşünmeli ve net, sürdürülebilir bir plana sahip olmalı – sadece çok para değil.”

Daha yüksek bilet fiyatları korkusu

Ayrıca, daha yüksek yarış ücretleri ve diğer ticari maliyetler açısından organizatörler üzerindeki gelecekteki etkinin yanı sıra taraftarlar üzerindeki olumsuz etkileri de dikkate almak onların görevidir. Arka plan: Liberty Media, 2017’de Formula 1’i satın almak için “yalnızca” 4,4 milyar dolar ödedi. Dolayısıyla Suudi Arabistan’dan gelen teklif çok daha yüksek.

Yeni sahipler bu parayı telafi etmek zorunda kalacaktı. Buna karşılık, Formula 1’de bir yarışa ev sahipliği yapmak için ödemek zorunda olan yarış pistlerinden daha yüksek ücretler talep edebilirler. Bu, rotaları ortadan kaldırabilir ve hayranlar için bilet fiyatlarını artırabilir.

Fia Başkanı netlik istiyor

Motorsport.com’un İngilizce şubesine konuşan Ben Sulayem, Formula 1’in gerçekte 20 milyar dolar değerinde olduğundan şüphe duyuyordu. O zaman parayı geri almak için ürünün daha pahalı olması gerekirdi. Fia Başkanı, “Sadece arkasındaki mantığa, mantığa bakıyorum. Çünkü bir plana ihtiyacınız var” dedi.

Şimdiye kadar sadece söylentilerden ibaret olduğunu açıkladı ve aynı zamanda Formula 1’in geleceği hakkında herhangi bir görüşmeye ve netliğe katılım çağrısında bulundu.