Fındıklı Çatlak Kurabiye (Ketojenik Lowcarb Diyabetik Glutensiz Laktozsuz Vegan) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
2. Ketojenik beslenenler için 1 adedinde 11gr karbonhidrat var dikkatli tüketin.
3. Fındık ununu fazlalaştırıp tapyoka nişastasını azaltarak karbonhidrat oranını azaltabilirsiniz, benim birinci yapışım olduğundan az az katarak kıvam tutturdum, tekrar yaparsam fındık ununu fazlalaştıracağım.
4. 1 fincan istenilen nişasta ve 2 fincan unla glutenli tarife çevirebilirsiniz.
5. 1 fincan tatlandırıcı yerine 1 fincan şeker kullanabilirsiniz.
6. Ben şeker tüketmediğimden ve konutta şekersiz vanilin olmadığından koymadım isterseniz siz koyabilirsiniz.
7. Fındık yağı yerine istediğiniz bir sıvı yağı kullanabilirsiniz.
8. Yumurta yerine phsillium kullanarak vegan versiyonunu yapabilirsiniz. Ben yumurta kullandım.
Fındıklı Çatlak Kurabiye (Ketojenik Lowcarb Diyabetik Glutensiz Laktozsuz Vegan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 yumurta yahut 4gr phsillium
- 1 fincan fındık yağı
- 2 fincan fındık unu
- 3 fincan tapyoka nişastası
- 1 fincan toz stevia
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün materyalleri yoğurma kabına alıp kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
- Kıvam aldıktan daha sonra ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp yuvarlayarak fırın kabına diziyoruz. Bende 12 tane çıktı.
- Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
2. Ketojenik beslenenler için 1 adedinde 11gr karbonhidrat var dikkatli tüketin.
3. Fındık ununu fazlalaştırıp tapyoka nişastasını azaltarak karbonhidrat oranını azaltabilirsiniz, benim birinci yapışım olduğundan az az katarak kıvam tutturdum, tekrar yaparsam fındık ununu fazlalaştıracağım.
4. 1 fincan istenilen nişasta ve 2 fincan unla glutenli tarife çevirebilirsiniz.
5. 1 fincan tatlandırıcı yerine 1 fincan şeker kullanabilirsiniz.
6. Ben şeker tüketmediğimden ve konutta şekersiz vanilin olmadığından koymadım isterseniz siz koyabilirsiniz.
7. Fındık yağı yerine istediğiniz bir sıvı yağı kullanabilirsiniz.
8. Yumurta yerine phsillium kullanarak vegan versiyonunu yapabilirsiniz. Ben yumurta kullandım.
Fındıklı Çatlak Kurabiye (Ketojenik Lowcarb Diyabetik Glutensiz Laktozsuz Vegan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı