bencede
New member
Fırında Sebzeli Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için:
Not EkleTanımı Yazdır
Herkese sağlıklı güzel iftarlar diliyorum. Bugün sizlerle lezzetli mi lezzetli, konuk için bereketli sebzesiyle, köftesiyle nefis bir yemek tanımı vermek istiyorum.
Köftesi için:
- 600 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan rendelenmiş
- 2 diş sarımsak rendelenmiş
- 1 çay bardağı galeta unu
- 4-5 kısım ince kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
- Pulbiber, kimyon ve karabiber
- 2-3 yemek kaşığı su
- 2 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk patlıcan
- 2 adet orta uzunluk kabak
- 8-10 adet çeri domates
- 4-5 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 5-6 yemek kaşığı domates sosu yahut 2 adet domates rendesi
- 2 yemek kaşığı kızartmadan artan yağdan
- 2 su bardağı sıcak su
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
Herkese sağlıklı güzel iftarlar diliyorum. Bugün sizlerle lezzetli mi lezzetli, konuk için bereketli sebzesiyle, köftesiyle nefis bir yemek tanımı vermek istiyorum.
- Öncelikle köftesi için geniş bir kaba kıyma ve başka gereçleri koyarak uygunca yoğuralım üzerini kapatıp buzdolabında dinlendirelim.
- Patlıcanı alacalı soyup tuzlu suda biraz bekletelim ki kızartırken çok yağ çekmesin.
- Patates ve kabakları soyup iri küp küp doğrayarak kızartıp fırın tepsisine koyalım, patlıcanı da tıpkı biçimde doğrayıp kızartarak ek edelim.
- Dinlenen köfteliğimizden cevizden küçük modüller alarak elimizi ıslatarak yuvarlayalım ve zerzevatları kızarttığımız tavada az yağda yavaşça sallayarak kızartıp sebzelerin üzerine koyalım.
- Çeri domatesleri dilimleyip köftelerin üzerine koyalım sarımsakları ikiye bölüp ek edelim.
- Sosu için kızartma tavasına 1 yemek kaşığı salça, 4-5 yemek kaşığı domates sosunu tuz ve karabiberi ek edip karıştıralım.
- Sıcak suyu ek ederek bir taşım kaynatıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
- Hamur pişirme kağıdını ıslatıp sıkarak açıp, yemeğimizin üzerine koyalım önce ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirelim, son 5 dakikasında üzerini açalım.
- Fırından çıkarıp sebzeleriyle köfteleri fazla ezmeden karıştırıp sıcak sıcak servis yapalım.Yemeğimiz olağanüstü oldu afiyet olsun.
- *galeta unu yerine ben bayatlayan ekmeklerimi kurutup rondodan geçirerek kullanıyorum.