semaver
New member
Florian Silbereisen ve Giovanni Zarrella'nın yıllardır rekabet içinde olduğu söyleniyor. T-online tarafından sorulduğunda Zarrella artık konuyla ilgili bir tavır alıyor.
Eylül 2021'de Giovanni Zarrella ilk kez kendi hit formatını sundu. “Giovanni Zarrella Show”un galası 3,81 milyon izleyici ve yüzde 16,2 pazar payıyla reyting başarısına dönüştü. O zamandan beri şarkıcı, 2002'den beri ARD için “The Big Schlagerstrandparty”, “Schlagerbooom” ve “The Advent Festival of 100.000 Lights” gibi gösterilere liderlik eden Florian Silbereisen'in ZDF'deki muadili olarak kabul ediliyor.
Aslında Silbereisen ve Zarrella'nın programları benzer: Cumartesi akşamı saat 20:15'ten itibaren prime time'da Maite Kelly, Ben Zucker ve Beatrice Egli gibi pop yıldızlarını ağırlıyorlar. Ayrıca ikisi de genellikle misafirleriyle birlikte şarkı söyleme fırsatını kaçırmıyor. Florian Silbereisen ve Giovanni Zarrella Şubat ve Mart aylarında tekrar televizyonda izlenebilir ve planlanan programları rekabet söylentilerini körüklemeye devam ediyor.
Silbereisen mi, Zarrella mı: Kim daha başarılı?
24 Şubat Cumartesi günü Giovanni Zarrella, ZDF'de “Roland Kaiser'in 50 Yılı” programına ev sahipliği yapacak. Pop ikonu Kaiser elli yıldır sahnede: Zarrella'nın Kerstin Ott, Thomas Anders ve Melissa Naschenweng gibi yıldız konuklarla birlikte kutlamak istediği bir dönüm noktası. Üç saatlik gösteri Aralık ayında kaydedildi ve ZDF ilk fragmanı yayınladı ve bu, bazı popüler hayranlar arasında kafa karışıklığına neden oldu.
Gösteri “yılın hit yıldönümü” olarak adlandırılıyor. Üç hafta sonrasına kadar televizyonda gösterilmeyecek: İlkinde 16 Mart'ta Florian Silbereisen'in yer alacağı yeni bir program duyuruldu ve adı her şeyden önce “Schlagerjubiläum 2024”. Sinirli bir Instagram kullanıcısı, “'Schlager yıldönümünün' birkaç haftaya kadar gelmeyeceğini düşündüm” diyor. Diğer eleştirel sesler sunucuya atıfta bulunuyor: “Neden Florian Silbereisen ile olmasın?”, “Florian Silbereisen olsaydı gösteri kesinlikle daha sofistike olurdu” ve “Giovanni Zarrella'nın sunucu olduğu şovu izlemeyeceğim” sözleri şu adreste okunabilir: Yorumlar sütunu.
Zarrella tüm Schlager taraftarlarından puan alamasa bile ZDF'den düzenli olarak sağlam reytingler alıyor. Sektör dergisi “DWDL”ye göre Kasım 2023'te “Giovanni Zarrella Show”u 3,39 milyon kişi takip etti. Bu, yüzde 13,3'lük bir pazar payına karşılık geldi. Temmuz ayındaki bir önceki bölüm 3,4 milyon izleyici tarafından izlenmişti.
Seyircinin ilgisi sabit bir seviyede olsa da Giovanni Zarrella, reyting açısından Florian Silbereisen'in gerisinde kalıyor. “DWDL”ye göre, Ekim 2023'teki son “Schlagerbooom” ile ortalama 4,61 milyon kişiyi heyecanlandırdı ve ilkine yüzde 20,7 gibi güçlü bir pazar payı kazandırdı.
“Giovanni Zarrella Show” ZDF için hala tam bir başarı olarak değerlendiriliyor. Format, 2023 yılında üst üste ikinci kez Alman Televizyon Ödülü'nde En İyi Eğlence Programı dalında aday gösterildi. Gösteri bu kategoride eli boş geldi, ancak Zarrella 2022'de En İyi Sunucu ödülünü kazandı – Florian Silbereisen her iki yılda da aday gösterilmedi.
Giovanni Zarrella, medyanın düzenli olarak programın sunucuları arasındaki rekabete dair haberler yaptığını çok iyi biliyor. Her şeyden önce iki sanatçının programlarında birbirini ziyaret etmemesi her zaman spekülasyonlara yol açıyor. Berlin Moda Haftası kapsamında Zarrella, t-çevrimiçi bir röportajda söylentilere açıklık getirdi: “Birbirimizle hiçbir sorunumuz yok. Ben de onun defilelerine konuk olurdum. Peki beni de davet ederse Tekrar göster, O zaman ben de oraya gideceğim” dedi 45 yaşındaki oyuncu.