Beykozlu
New member
Hungaroring’deki yarıştan sonra podyumda tuhaf bir manzara var. Kurban: Max Verstappen’in ödülü.
Lando Norris, Macaristan Grand Prix’sinden sonra tamamen masum davrandı. Yarışı ikinci bitiren Britanyalı sürücü, Formula 1 ödül törenlerinde olduğu gibi kazanan Max Verstappen’e bir şişe şampanya sıçrattı. Ancak: Bu arada, McLaren sürücüsü de yanlışlıkla Hollandalı’nın kupasını yok etti.
Ne oldu? Norris podyumdaki şampanya şişesini aldı ve mantarını açmak için podyuma vurdu – kazanan Verstappen’e takdim edilen porselen kupanın hemen yanında. Şampanya şişeden fışkırırken, güzel sanat eseri yere düştü ve birkaç yerinden parçalandı. Şok olan Norris eliyle ağzını kapattı ve Verstappen şok içinde yere baktı. Ama sadece birkaç dakika içinde korku yerini her ikisinde de çocuksu kıkırdamalara bıraktı. “Oh hayır!” dedi Verstappen ve Norris’e sarıldı.
Norris daha sonra “Max kupayı kenara çok yaklaştırdı. Bilmiyorum, düştü. Benim sorunum değil, onun sorunu,” diye şaka yaptı Norris. Verstappen talihsizliği sportif bir şekilde de karşıladı, sonuçta Hollandalı sürücü bu sezon Grand Prix zaferlerinin kupalarını ürkütücü bir düzenlilikle topluyor: “Bir dahaki sefere onu yere sereceğim ve dikkatli olacağım.”
Hungaroring’deki zafer, Verstappen’in üst üste yedinci galibiyetiydi ve bu, birinci sınıf motor sporları sınıfındaki 44. başarısıydı. Üçüncü dünya şampiyonası sadece bir biçim meselesi gibi görünüyor. Dünya Şampiyonası sıralamasında, Pazar günü Verstappen ve Norris’in arkasında üçüncü bitiren takım arkadaşı Sergio Perez’in 110 puan önünde.
Verstappen’in Red Bull takımı, Norris’in aksiliğini mizahla karşıladı. Yarış ekibi, Verstappen’i kırık kupanın parçalarıyla gösteren bir fotoğraf için Twitter’da “Rekor kırıldı, Kupa kırıldı” yazdı. Yarış ekibi de bir rekor sayesinde hafta sonunda iyi bir kahkaha attı: inşaatçılar dünya şampiyonu son on iki yarışın hepsini kazandı – 1988’de Ayrton Senna ve Alain Prost ile McLaren’den bir fazla.