Four Hills Turnuvası 2024/25: Norveçliler Avusturya'nın hakimiyetini “şüpheli” buluyor

Beykozlu

New member
Kayakla atlama sporcusu Avusturya'nın zaferinin “tuhaf” olduğunu düşünüyor

“Bu şüpheli”: Turun başlamasından sonra şüphecilik

Güncelleme: 31.12.2024 – 09:11Okuma süresi: 2 dakika

Halvor Egner Granerud: Avusturya'nın üstünlüğü kayakla atlama sporcusu açısından şüpheli.

Resmi büyüt

Halvor Egner Granerud: Avusturya'nın üstünlüğü kayakla atlama sporcusu açısından şüpheli. (Kaynak: IMAGO/Eibner basın fotoğrafı/Memmler)

Elemelerde beş Avusturyalı üstünlük sağladı, ancak atlamada hala üç kişi vardı. Norveçliler bunu şüpheli buluyor.

Stefan Kraft, Jan Hörl, Daniel Tschofenig: Bu üçlü Four Hills Turnuvası'nın başlangıcında podyumdaydı. Her üç sporcu da Avusturyalı. Elemelerde olduğu gibi Oberstdorf'ta da Alman komşu atlamada üstünlük sağladı. Üçlü evde kutlanırken Norveç'ten de eleştirel sesler geldi.

Örneğin Halvor Egner Granerud yerel televizyon kanalı NRK'ya şunları söyledi: “Gregor Deschwanden ya da Pius Paschke olsaydım muhtemelen oldukça şüpheci olurdum. Bir ulusun şu anda olduğu gibi egemen olması tuhaf ve çok alışılmadık bir durum. ” Dünya Kupası'nda genel sıralamada DSV Adler Paschke lider olurken, İsviçreli Deschwanden beşinci sırada yer alıyor. Granerud'un tam olarak ne demek istediğini söylemedi. Ancak şüphelerinde yalnız değildi.

Eski Olimpiyat kayakla atlama şampiyonu Maren Lundby, NRK mikrofonunda şunları söyledi: “Bu şüpheli. Tüm yıl boyunca iyiydiler ve Four Hills Turnuvası yaklaşırken daha da iyi hale geldiler. Orada bir şeyler olmalı.” Ancak Lundby aynı zamanda ne demek istediğini de açık bıraktı. Eski atlayıcı Andreas Stjernen Viaplay TV kanalında şunları söyledi: “Ekipmanlarının rakiplerininkinden çok daha iyi olduğu varsayılabilir.”

Oberstdorf üçüncüsü Daniel Tschofenig, Norveç'ten gelen yorumlar hakkında ayrıntılı bilgi vermedi ancak bunları sakin bir şekilde karşıladı: “İstediğiniz kadar casusluk yapabilirsiniz. Saklayacak hiçbir şeyimiz yok.”

Avusturyalılar ile İskandinavlar arasındaki gerginlikler yeni değil. Klingenthal'de (Almanya) düzenlenen Yaz Grand Prix'sindeki son yarışmanın hemen ardından, Avusturya milli antrenörü “casusluk yapıldığını” söyledi. Şöyle devam etti: “Atlamadan sonra kontrolörün etrafının sarıldığını gördüm. Hem Alman hem de Avusturyalı antrenörler oradaydı ve hava durumu hakkında konuştuklarını sanmıyorum.”

Her halükarda, bir şey açık: Norveçliler Garmisch-Partenkirchen'deki Yeni Yıl yarışmasını bir kez daha yakından takip edecekler.